***lisans koduyla sorun yaşıyorum***

melancholic
05-07-2007, 12:38   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
104 mesaj

Arkadaşlar Laptob bir ay önce newyork'tan alındı,bana söylenene göre pc belli bir süre internete girmeyince aktivasyon istiyormuş?
Şimdi pcyi çalıştırdığımda benden aktivasyon istiyor,laptobun altındaki orjinal lisans kodunu yazıyorum, aktive ediliyor derken kabul etmiyor kodu ,tekrar bir kod istiyor?
Acaba lisans kodunu başka birimi kullanıyor?Nerden yardım alabilirim ,yardım ederseniz minnettar kalırım!

TuncaBozkurt
05-07-2007, 13:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

New York'ta güvenilir bir yerden almadıysanız, Windows'unuz orjinal olmayabilir.Bu nedenle de lisans engeli ile karşılaşıyor olabilirsiniz.
Ayrıca Windows, belirli bir süre internete bağlanmayınca aktivasyon yenileme istemez.O zaman internete bağlanmayan kişilerin bilgisayarları sürekli aktivasyon isterdi.

melancholic
05-07-2007, 13:39   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
104 mesaj
tuncab
New York'ta güvenilir bir yerden almadıysanız, Windows'unuz orjinal olmayabilir.Bu nedenle de lisans engeli ile karşılaşıyor olabilirsiniz.
Ayrıca Windows, belirli bir süre internete bağlanmayınca aktivasyon yenileme istemez.O zaman internete bağlanmayan kişilerin bilgisayarları sürekli aktivasyon isterdi.
Makina güvenilir yerden alındı!(mağazadan)
Microsoftun sayfasına baktım sanki periyodik bir aktivasyondan söz ediyor??

Son Düzenleme: melancholic ~ 05 Temmuz 2007 13:46
ozzeybek
05-07-2007, 22:02   |  #4  
Yıllanmış Üye
357 mesaj

turkiyedeysen activasyonda telefonu sece bilirsin. orada +90 212 33 66 999 u aradiginda urununu microsoft tarafindan etkinlestirebilirsin.

melancholic
06-07-2007, 02:02   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
104 mesaj
ozzeybek
turkiyedeysen activasyonda telefonu sece bilirsin. orada +90 212 33 66 999 u aradiginda urununu microsoft tarafindan etkinlestirebilirsin.
Orjinal etiket üstündeki kodu yazıyorum aktif ediliyor diyip kabul etmiyor!Bu numarayı aradım 50 veya 54 haneli bir koddan bahsediyor ve benden 6 haneli ekrandaki kimlik kodunuzun ilk hanesini girin diyor Ağlıyorya iyiyde 6 haneli bir şey göremiyorum ki ben etiketin üstünde Şaşkın kıymetli chip sakinleri lütfen bir yardım edin....

stern
06-07-2007, 14:14   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

444 67 87 numarayı arasna telefon ile aktivasyon içins sana yardımcı olacaklardır. Yanlız sistemin 30 gün içersinde etkinleştirmelisn yoksa sisteme sadece güvenli modda ulaşabilirsin ve yedeklerini aldıktan sonra yeni kurulum yapman gerekebilir

ahmetali53
06-07-2007, 14:21   |  #7  
Yıllanmış Üye
197 mesaj

Senin Aktrivasyon Anahtarını birileri daha önce kullandıysa ve bu  kullanma belli bir sayıyı aştıysa artık o key geçersizdir yeni bir tane alman lazım. Bu XP de başıma geldi ve o yazı ekrana çıktığında yüzümün ifadesini görmek istemezdim. Ama ben keyimi kimseyle paylaşmamıştım acemilikten sürekli bozup format atıyordum böylece benim anahtar emekliye ayrılmıştı.
Fakat senin başına gelen böyle bir şey değil galiba...
Bu Microsoftun saçma işlerinden birisi işte orjinal yazılım kullanana eziyet ediyor. Korsanda sorun yok. Hiç bir zımbırtıya  gerek kalmadan Vista Ultimate hizmete hazır (Tabi güvenilirliği tartışılır)

melancholic
07-07-2007, 04:47   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
104 mesaj

Sonunda buldum...uyku sersemliğinden "id"nin ne demek olduğunu unutuyor insan,telefonla aktive ettim sağolsunlar 08002113939 bedava hat :) şu 54 rakamlık kimlik nosu denen şey telefonla aktive et dendiğinde çıkan menüdeki  id numarası 9 kutucuk 6 haneli,olurda birisi aynı durumu yaşarsa faydanlanır herkese teşekkür sağolun ilgilendiğiniz için