Bilgisayarımda Kaspersky Internet Security 2009 kurulu. Ancak şimdilik deneme sürümünü kullanıyorum. Açıkçası genel olarak Kasper'den memnunum. 30 günlük deneme sürem biterse de gidip lisanslısını almaya karar verdim. Ancak benim merak ettiğim lisanlı sürümü ile deneme sürümünün arasındaki fark nedir? Mesela ikisi de aynı güncellemeleri mi yapıyor? Yoksa deneme sürümlerine yapılan güncelleme ile lisanslı kullanıcılara yapılan güncellemeler farklı mı?
Şimdi aranızda "tabiki de aynıdır ne farkı olucak ki?" diyenler olabilir. Ama bir şey var ki Kasper'de aptal değil herhalde. Çoğu kullanıcıların yaptığı trial resetler (şimdiye kadar bende dahil) ya da piyasada dolaşan keylerin falan Kasper çalışanları tarafından bilinmediğini mi düşünüyorlar?! Sonuçta onlarda bu piyasanın içinde. Yani tek çakal biz değiliz. Kaldı ki heriflerin zaten işi bu. Hackerlar, dolandırıcılar vs. Artık Youtube'da bile aleni bir şekilde bütün kıyakçılık yöntemleri gösteriliyor. Ee bu herifler hiç mi görmeyip önlemlerini almıyorlardır sizce de? Yani demek istediğim Kasper piyasada olanları görüp bildiği için deneme sürümü kullananlara da ona göre güncelleme yapıyordur diye düşünüyorum. Sizin de bu konuda yorumlarınız bekliyorum arkadaşlar.