lise 2 yazılı ortalamalarıyla geçip geçmeyecigimize cevap verecek bi program nasıl yapabilirim lütfen yardımmm
lise 2 genel ortalma alma
sonuçta notlarını görmek için yapabilirsin bende lise iki de falan yapmıştım excel'de yapabilirsin basit komutlarla... puan sütunuyla saat sütununu çarparsın sonra bütün dersleri toplayıp toplam ders saatini yazarak ortalama alırsın olur... yazamazsan upload ederim ben :)
Türkiyedeki sistemi anlatırsan daha kolay olur.
Sistemin içinde zaten öğrenmesi gerek. . Ya da bizden öğrensin. . Puan olarak yazılı notlarını toplarsın isteğine göre sözlünü biliyorsan katarsın ya da tahmin edersin falan. . Sonra kaç tane puan topladiysan ona bölersin. . Mesela üç yazılı oldun notlarını topla üçe böl. . Bildiğin aritmetik ortalama. . Sonra bütün derslerden bu şekilde çıkan notları topla ve haftalık toplam ders saatine böl. . Rehberlik saatini sayma tabi. .
şole yapabilirsin türkçe için 3 tane değişken tanımlarsın.
(a+b+c)/3 dersin
sonunda msgbox da veya labelda yazdırırsın olur biter
her ders için ayrı ayrı sen yaparsın kolay gelsn
Burak Kızıltaş
anlatımınız için saol programı yaptım..geçti mi, nasıl geçt, ortalaması filan hepsi msgbox veriyor...Ama bişi daha soracam labele bi aritmetik ortalama yaptım ama click yapmadan aritmetigi vermiyor bunu otomatik nasıl yapabiliriz
dim yazılı1, yazılı2,sözlü,sonuc as double
sonuc =(yazılı1+yazılı2+sözlü)/3
msgbox(sonuc)
Burak Kızıltaş