Arkadaşlar bu comboyu yaklaşık 1 aydır sorunsuz kullandım..
Ama son zamanlar Cd yazamaz oldum...Taktığım boş diamon CD-r leri tanımıyor.Tanıdıklarını yazamıyor...Yaz diyorum Işık yanıp sönüyor ama saatlerce beklesem de nafile...Bugün Philpsin boş Cd-r sini taktım alet 48Xte yazmasına rağmen max 12x de %76 ya kadar gelebildi sonra yine bekleme işlemleri...bana yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşşekkür ederim...
Lite-On Sohc 4832k
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Galiba Lazer Kafası bir sorun yaratmış.Güç Kalibrasyonu yapamıyor olabilir.Bunun çözüm yolu ise Ya Boş CD'yi değiştireceksin ya da Yeni Bir CD-RW alacaksın.Umarım düzelir.
bugün gidip asus quitetrack 52x32x52x aldım. Lite-on 'u çıkardım.Bunu ne yapmalıyım?İçini açıp kafasını mı temizlemeliyim yoksa teknik servise mi yollamalıyım?
İster Servise ver istersen tamir et, eğer ikisi de olmazsa ver çoluğun çocuğun eline oynasınlar.
sorunun tekrar etmesi halinde IDE kablosunu değiştir - yok sorun combodansa zaten senin yapicaan çok fazla bişiy yok
Combo, cd okurken biraz zorlanıyor ama yeni cdleri problemlemsiz okuyor..Bu noktada cd temizleyic kitler kullanmam bu sorunumu çözermi?Yani bu kitleri kullanmakla cd yazma problemimi halledebilme ihtimalim nedir?Ayrıca şu bilgiyi vermekte fayda görüyorum!!!Combonun Cd okuma hızı 48X olmasına rağmen Nero info tool programında bu değer 12x olarak görünüyordu...IDE kablosunun sağlam olduğunu test ettim.Yeni taktığım ASUS Quite Track'ı Aynı IDE' kablosundan bağladım!!!Sorunsuz çalışıyor...Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim...