Logo Muhasebe Programı Mali Dönem Bağımsız Devir

Misc Danışmanlık
14-08-2023, 21:57   |  #1  
Misc Danışmanlık avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

Logo Muhasebe Programı Mali Dönem Bağımsız Devir


LOGO DEVİR İŞLEMLERİ

Logo Start, Logo Go Plus, Logo Go 3, Logo Go Wings, Logo Tiger Plus, Logo Tiger 3, Logo Tiger Wings,Logo Tiger Enterprise, Logo Tiger 3 Enterprise, Logo Tiger Wings Enterprise Logo muhasebe programlarında
yıl sonu devir işelmleri nasıl yapılır?

Mali Dönem Bağımsız Devir İşlemleri Devir Nedir?

Devir, firmalar için tanımlanmış olan mali yıl sonunda, muhasebe açısından tüm hesapların kapatılması ve resmî belgeler hazırlandıktan sonra muhasebe işlemlerinin etkilerinin yeni bir mali döneme açılış işlemleri şeklinde kaydedilmesidir.

Mali Dönem Bağımsız Çalışma ile kullanıcının istediği an geçmiş dönem bilgilerine ulaşabilmesi sağlanırken, dönem sonlarında bir sonraki döneme ticari sistemde devir işleminin yapılmasına gerek kalmayacaktır. Sadece muhasebe modülü devri yeterli olacaktır.

MALİ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇİŞ
Firma tanımları üzerinden F9 ile ulaşılan bu menüde “Mali Dönem Bağımsız Çalışmaya Geçiş” seçeneği ilegeri dönüşümsüzbir şekilde dönemsiz çalışmaya geçilir.

Dönemsiz çalışmaya geçişle birlikte, tanımlı dönemlerin dönem bitiş tarihleri değiştirilebilir. Kullanıcı bitiş tarihi, önceki bitiş tarihinden erken olmamak kaydıyla istediği bitiş tarihini girebilir. Bitiş tarihi girilmiş bir dönemin tarihi geri alınamaz. Sadece uzatılabilir.

Firmaya ait birden fazla dönem olduğunda dönemlerin tarihlerinin çakışması kontrol edilmez. Bu kontrol tamamen kullanıcının inisiyatifindedir.

Mali Dönem Bağımsız Çalışmaya geçilmiş firmada dönem içinde Ticari Sistem tarafı ile ilgili herhangi bir devir işlemi yapılmayacaktır. Program içinden yapılacak tek devir işlemi, muhasebe “açılış/kapanış” fişi oluşturmaya yarayan muhasebe devri işlemidir.

Kullanıcının çalışma dönemi hangi mali dönem aralığında olursa olsun, muhasebe işlemleri mali yıl gösterilerek gerçekleştirilebilecektir.

MALİ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇİŞ İLE BİRLİKTE KARŞILAŞILACAK DEĞİŞİKLİKLER

Program tarafında Tarih aralığına bağlı bütün filtre default değerleri sistem tarihinin içinde bulunduğu mali yıl olarak gelecektir.
Dönemsiz çalışmaya uygun olarak toplam tabloları güncellenmiştir. Stok, Muhasebe, Hizmet, Cari Hesap, Banka toplam tablolarında aylık toplamlar tutulurken, dönemsiz çalışmaya geçişle eklenen “yıl” bilgisi ile söz konusu toplamın hangi yılın hangi ayına ait olduğu bilgisine ulaşılabilecektir.
Muhasebe hesap kartları liste penceresinde Bakiye değerleri sistem tarihinin içinde bulunduğu mali yıl toplamı olarak gözükecektir.
Muhasebe Hesap Özeti pencerelerinde tarih bilgisi eklenerek yıllar itibariyle bilgilere ulaşılabilecektir.
Cari Hesap, Kasa ve Banka Hesap Özeti pencerelerinde çalışma dönemi başlangıç yılından sonraki her yıl için ilk satır “önceki dönem bakiyesi” olacaktır. Önceki dönem bakiyesi bir önceki yılın bakiyesini verir. Eğer çalışma dönemine ara dönemde başlanmışsa ilk yıl için ara dönemden yıl sonuna kadar listeleme yapılacak, sonraki yıllarda yine yıllık listeleme görülecektir.
Ticari sistem yönetimi / Tanımlar / Muhasebe parametrelerine eklenen hesap planı bakiye yılı seçeneği ile önceki dönem tarihi verilerek o yıldaki bakiyelerin hesap planında listelenmesi sağlanmaktadır.


Devir işlemleri öncesi yapılması gereken veritabanı bakımı, güncelleme, SQL server bakımı, SQL versiyon güncellemesi, Logo veritabanı kontrolleri, maliyetledirme, borç kapatma gibi işlemler için bize ulaşabilirsiniz. Misc Danışmanlık olarak teknik ekibimizle birlikte devir yapılacak veritabanı yedeklerinin alınmasından devir sonrası kontrollerin sağlanmasına kadar tüm sürecin güveni bir şekilde tamamlanması için elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz.


Sizde Logo Yıl Sonu devir işlemleri yapmak istiyorsanız bize ulaşınız. Uzman ve Eğitimli kadromuz ile Logo İş Ortağı  olarak hizmet vermekteyiz. Sorunsuz Logo Devir işlemlerinizin yapılması, versiyon güncelleme, yedek alınması ve devir işlemlerinizin yapılması için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Logo Muhasebe Programlarında Mali Dönem Bağımsız Devir ücreti hakkında bilgi almak için teknik ekibimizi arayabilir veya iletişim formumuzu doldurarak iletmeniz halinde en kısa sürede biz sizi ararız.

Logo Yazılım Bayi : Misc Danışmanlık

Son Düzenleme: Misc Danışmanlık ~ 14 Ağustos 2023 22:02 Neden: