Lostun tüm sezonlarını satın aldım. 4 sezonu bu tatilde izledim. Toplamda sadece 3 günde tam 31,5 saat LOST izlemişim. Vay be...
LOST'U İZLEYENLER VARMI
ben jacob ın yüzünü bile gördüm.dvd den izliyosanız john la jacob buluşmasını yavaş çekimde izleyin uzun saçlı kirli sakallı jacobı görürsünüz
lost ve prison break hayatım oldu harika bu arada nisan sonuna doğru prison break tekrar başlıyor...
yellowstonelost ve prison break hayatım oldu harika bu arada nisan sonuna doğru prison break tekrar başlıyor...ama son bölümleri, 17 nisandan itibaren 6 bölüm daha olcak o kadar, sonra dizi finali...
yahu 5. sezonda biraz saçmalamışlar gibi yani uzay-zaman olgusuna ters olaylar var...
hem bizim meslektaş faraday diyor geçmişi-geleceği değiştiremezsin hemde desmonda şu klisedeki kadını bulmasını söylüyor...bu birinci çelişki
2. ise adanın üzerindeki herşeyi zamanda taşımakla çok büyük hata yapmışlar çünkü kurdukları kamp onlarla beraber hareket etmiyor ama etmesi gerekli...bu hataya düşmemek için ya belirli bir alanı zamanda kaydıracaklardı yada daha dikkatli düşüneceklerdi.yani sadece organik-canlı nesneler zamanda hareket ediyorsa kıyafetleri de her yolculukta kalmalıydı yani her yolculuk çıplak sonlanacaktı ki bu baya sükse yapardı hehehehe :) yada kıyafetler zamanda sıçrama yapıyorsa kamp da hareket edecekti...
zaten dizinin mantığı şu"ne kadar anlaşılmaz yaparsak o kadar tutulur" mantığı...yazan-yöneten ekibin zekasına olan saygım azaldı.
physfgyahu 5. sezonda biraz saçmalamışlar gibi yani uzay-zaman olgusuna ters olaylar var...sen lost'u gerçek bilimsel değerlerle ve hayatla kıyaslarsan tabiki olur, dizideki birçok şey senaristler tarafından mantıklı ve bilimsel şekilde açıklanacak dendi ama birçoğu bilimsel bir kurama değilde daha basit olaylara bağlandı, yine mantıklılar ama dizi içinde; gerçekle kıyaslandığında öyle değiller. dolayısıyla senin fiziksel karşılaştırmaların biraz ters düşebilir. bu arada kamp zaten adayla taşınıyor, taşındıda ama kamp yapıldığı zamanda kaldı, lostie'ler ve temasta bulundukları nesneler zamanda ileri-geri kayıyordu.hem bizim meslektaş faraday diyor geçmişi-geleceği değiştiremezsin hemde desmonda şu klisedeki kadını bulmasını söylüyor...bu birinci çelişki
2. ise adanın üzerindeki herşeyi zamanda taşımakla çok büyük hata yapmışlar çünkü kurdukları kamp onlarla beraber hareket etmiyor ama etmesi gerekli...bu hataya düşmemek için ya belirli bir alanı zamanda kaydıracaklardı yada daha dikkatli düşüneceklerdi.yani sadece organik-canlı nesneler zamanda hareket ediyorsa kıyafetleri de her yolculukta kalmalıydı yani her yolculuk çıplak sonlanacaktı ki bu baya sükse yapardı hehehehe :) yada kıyafetler zamanda sıçrama yapıyorsa kamp da hareket edecekti...
zaten dizinin mantığı şu"ne kadar anlaşılmaz yaparsak o kadar tutulur" mantığı...yazan-yöneten ekibin zekasına olan saygım azaldı.
Henüz izlemedim. İlk sezonu izlemeye başladığımda ard arda sekiz bölüm izlemiştim. Bağımlılık yapıyor gerçekten. Ancak sonra kestim. İlerleyen zamanlarda hepsini izlemeyi düşünüyorum. Bakalım nasip...
bir dizi-film (y)e uzay zaman girdi mi o filmden beklentim "bir hipotezi savunsun ama kendi içinde çelişmesin". mesela back to the future serisi gibi.yani savunduğu olay gerçek dışı-hayali olabilir ama fikrini çökertmeden filmi tamamlıyor.lostta bu yok taşınma fikri biraz abes olabilir ama diziyi izlerken zaten o saçmalıkları kabul edip izliyoruz , savunduğu fikri(zamanda sıçrama) yine filmin içinde tutarsız bir şekilde çökertiyor...
genelleme yapacak olursak zamanda yolculuğu kabul edersen 2 teori geliyor karşımıza.
1-geçmiş zaten yaşandı değiştiremezsin
2-değiştirebilirsin ama bu gelecekte çok farklı olaylara yol açar.kelebek etkisi gibi.mesela geçmişte bir kadını öldürdün ve aradan 400 yıl geçti.o kadından doğan ,doğandan doğan,doğandan doğandan doğan, doğandan........ doğan gibi 8-12 nesil kişiyi yok etmiş oluyorsun her birey ortalama 2 çocuk yapsa 2^10=1024 e yakın kişiyi yok etmiş oluyorsun.
senaristler z.yolculuğunu anlatırken hataya düşmemek için hep belirli bir alan-kutu içini zamanda taşırlar dışarısı taşınmaz ve lostta kampta yapılan gaf başlarına gelmez .çünkü tüm adanın üzeri taşınırsa iş değişiyor.
neyse yaf bi deli kuyuya taş atmış hikayesi olacak :) parmaklara yazık hehehehhhee
evet izliyorum hata sawyer ın hayranıyım
Uçak Adaya Düştükten Sonra Neden Kimsenin Veya Uçakta Cep Telefonu Yoktu. Yada Cep Telefonu Sahnesi Var İse Hangi Bölümde Olduğunu Bilen Varmı? Eğer Cep Telefonu Yoksa Bu Büyük Ayrıntıyı Neden Farketmediniz? Yada Yapımcılar Bunu Nasıl Gözardı Edebildiler? Eğer Ki Cep Telefonu İle İlgili Birşey Yoksa Bu Dizi Fazla Saçma Değil mi?
Siz Ne Diyorsunuz?
ResuL27Uçak Adaya Düştükten Sonra Neden Kimsenin Veya Uçakta Cep Telefonu Yoktu. Yada Cep Telefonu Sahnesi Var İse Hangi Bölümde Olduğunu Bilen Varmı? Eğer Cep Telefonu Yoksa Bu Büyük Ayrıntıyı Neden Farketmediniz? Yada Yapımcılar Bunu Nasıl Gözardı Edebildiler? Eğer Ki Cep Telefonu İle İlgili Birşey Yoksa Bu Dizi Fazla Saçma Değil mi?1. pilot bölümünde boone cep telefonunun deniyordu ancak sinyal alamıyordu, tekrar bakabilirsin istiyorsan.Siz Ne Diyorsunuz?
elazigli1. pilot bölümünde boone cep telefonunun deniyordu ancak sinyal alamıyordu, tekrar bakabilirsin istiyorsan.Göremedim Sezon Birin Birin Bölümündeyse? Sen Biliyorsan Veya Arşivinde Varsa Tekrar Bakıp Dakikasını Söylermisin? Ayrıca Öyle Bir Kaç Saniyelik Geçmişse Bu Kadar Hafife Alınacak Birşey Değil. O Sait Telsiz Tamir Ederken Cep Telefonu Parçalarını Kullanabilirdi.O Cep Telefonu Geçtiği Sahnenin Dakikasını Lütfen Gönderirmisin. Bekliyorum.
s1.b3 - 09:20
boone'un olduğu sahneyi bulamadım şimdi, tek tek arayamam. ayrıca o kadar takma artık buna, orda sayid'i dinle anlarsın zaten...
elaziglis1.b3 - 09:20Burdaki Konuyu Takip Et. Sen Telsizle Telefonu Karıştırıyorsun. http://www.losttr.org/viewtopic.php?f=76&t=1520
boone'un olduğu sahneyi bulamadım şimdi, tek tek arayamam. ayrıca o kadar takma artık buna, orda sayid'i dinle anlarsın zaten...
ResuL27Burdaki Konuyu Takip Et. Sen Telsizle Telefonu Karıştırıyorsun. http://www.losttr.org/viewtopic.php?f=76&t=1520iyi dinlersen orda "...laptop bataryaları, cep telefonları..." gibi aygıtları birleştirerek telsizleri çalıştırabiliriz tarzı bişey diyor, karıştırdığım yok. ayrıca ordaki arkadaşta demiş pilot2'de o sahne var diye.
5x14 bence dizinin kilit bölümlerinden biriydi. Pek çok sahnesinde "ooo" "vaay" vs gibi salyalı tepkiler verdiğimi hatırlıyorum :)
lost ve prison break ın hastasıyım ama en çok lost süper bi dizi ya
kralsben dha yeni başlıcam..fakat alt yazı..siz nasıl izlediniz..dublaj mı yoksa alt yazı mı???ilk bölüm süperdi..diğer bölümler nasıl acaba...Lost gittikçe dahada süperleşir sen merak etme bitek 3. sezonda biraz durulur oda yenilikten ziyade malum olaylar irdelendiğinden eski heycan pek yok gibi, sonra 4. sezonun başları hafif eksik oda senarist grevine denk geldiğinden. son bölümler ve 5. sezonla yine ortalığı dağıttı geçti yani;)bu arada altyazı izledim, sanada öyle izlemeni öneririm.
5. sezon Finali süperdi :)
Gerçi bu ara Prison da iyi gidiyor.
4.sezon 20b deyim.
filmin orjinal dili hangisiyle o ses le izliceksin altyazı ile.
yoksa hiç bir orjinallği olmuyor filmin.
adam "what the f... is goin on" diyor :)
bzimkiler seslendirmede "napıyorsunuz burada" diyor.
armı böyle bişey ya.
gelde bunu izle.
Sakın yanlış anlaşılmayayım Türkçe ile ilgili bir sorunum yok. Türkçeyi karalama gibi bir olayımda yok.
amacım bir film izleniyorsa orjinal dilde izlenmesi filmi daha güzel kılıyor..