arkadaşlar yeni laptop aldım markası dell 5520 kasasından gta 4 oynarken işlemci max=68 dereceyi gördü sizce normalmi??
Lütfen Bakın Acill
Dell INSPIRON 5520
intel i5 3210
4 gb ram
500 gb hdd
intel hd 4000+amd 7670
arkadaşım bide oyun oynarken intlden amdye geçmiyor. pes 12 yi yükledim settings ten baktım ekran kartı intel hd 4000 gözüküyor. bunu nasıl çözerim. benim aklımda bişi var o da şu: aygıt yöneticisinden intel i devre dışı bıraksam olurmu? pc de ısınma sorunu olur mu?
o ekran kartlarının ayarlarına gir orda hangi uygulamanın ekran kartında calışması icin bir secenek var oraya oyun exe sini sec
Bende Ati olarak kullanmıyorum ama Nvidia Optimus olarak kullanıyorum. Settings'in ".exe" dosyasına sağ tıkladığımda "Grafik İşlemciyle Çalıştır" kısmı oluyor oradan Nvidia'yı seçip sorunu çözdüm. Öyle bir seçenek yoksa büyük ihtimalle Catalyst Denetim Masası gibi uygulamaları olması lazım. Oradan oyunun ayarlarının veya oyunun ".exe" sini entegre grafik işlemciyle değil Ati ile çalıştırmasını seçmen ile sorun çözülür diye düşünüyorum. Maalesef Ati kullanmadığım için pek yardım edemedim.