Arkadaşlar eskide olsa bu sistemimi seviyorum elimde yeni nesil bir hp laptop var ama masaüstünün keyfi başkadır biliyorsunuz... Şimdi benim birkaç sorum olacak. Ayrıca da sistemimi geliştirmek için fikirlerinize başvurmak istedim...
Öncelikle sistem özelliklerini:
İşletim Sistemi
MS Windows 7 Ultimate 32-bit
CPU
Intel Pentium 4 551 (3.4 Ghz --> 3.65 Ghz)
Prescott 90nm Teknoloji
RAM
1.5GB Tek-Kanal DDR @ 143MHz (3-4-4-8)
Anakart
ASUSTeK Computer Inc. P5P800-SE (Socket 775)
Grafik Özellikleri
Philips 192EL @ 1360x768
256MB ATI Radeon 9550 / X1050 Series (Sapphire/PCPartner)
Sabit Diskler
117GB Seagate ST3120026A ATA Device (PATA)
313GB TOSHIBA TOSHIBA MK3263GSX ATA Device (SATA)
Güç Kaynağı
CRIPTON CPS-1460A 230W
DVD Yazıcı
TSSTcorp CDDVDW SH-S203B ATA Device
Ses
Vinyl AC'97 Codec Combo Driver (WDM)
Sistem hakkında kısa bilgiler;
Sistemi evdeki çalışmayan 3 adet bilgisayarı kullanarak topladım. Kendi çapımda çok fazla oyun oynayan biri değilim zaten oynadığım oyunlarda online oyunlardır. Anlıyacağınız ben bu bilgisayarı online oyunlardan az da olsa zevk alarak oynamak için istiyorum. Bilgisayarın kayıt defteri, hizmetleri, açılış programları falan oyun için ayarladım. Birde kendi çapımda overclock yaptım ve sistemi bu şekle getirdim.
Şimdi gelelim sorularıma;
1) PC'nin işlemcisini ankarttan hiç sökmedim ama nedense termal maacununda bir eksiklik varmış gibi geliyor bana PC'nin yüksüz sıcaklığı biosta 70-80 Speedfan ve Everestte 50-60'ın altına düşmüyor. Sistem hiçbir şekilde CPU kullanmazken ölçülmüş değerlerdir bunlar. Ayrıca OC yapmadan öncede sistem ısısı aynıydı. Acaba termal maacunu değiştirirsem sorun çözülür mü...???
2) Bu sistemde şu an 230W PSU var ve OC'li halde ama ben OC'yi daha fazla arttırmak istiyorum, sizce bu sisteme 230W PSU yeter mi...???
3) Point Blank oynarken en düşük grafik ayarlarında FPS değeri genellikle 27 lerde geziyor bazen 17 ye kadar düşüyor bazen 45'e kadar çıkıyor. Sizce FPS'nin sık olmayan aralıklarla alçalıp yükselmesi normal mi ve bu sistemle Point Blank kaç FPS'de oynanır. (Bu sonuçlar GameBooster açıkken ölçülmüştür)
Sorularım bitti yardımalrınız için şimdiden teşekkür ederim...
Ayrıcana bana sistemimi donanımsal açıdan iyileştirmek için neler önerirsiniz hangi parçaları değiştirmem uygun olur... (Anakart ve CPU dışında) Bu iş için 300 TL bütçem var. Ama siz yinede olası en iyi parçaları yazın para konusunu bir şekilde yine hallederiz...
Herkese yardımları için şimdiden teşekkürler...
Edit: Düzgün başlık yazınca kimse bakmıyordu başlığı değiştirdim...