Lütfen tavsiye! biraz acil

LordSedna
12-06-2008, 18:42   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

arkadaslar mrb. Size birkac sorum olacakti. İlk sorum, su anda elimde bir HP Compaq presario f550ea var. makina 1GB DDR2 bellek, 1.6ghz amd turion x2 islemci ve nvidia geforce 6150 ekran karti iceriyor. ekran kartiyla ilgili pek bir problemim yok ama islemci cogu zaman cok sikinti cikartiyor. notebok icin aldigim ZALMAN ZM-NC 1000 notebook cooler, oldukca basarili, ama size sormadan gecmeyeyim dedim. Makinanin stok fani oldukca dusuk peformansta, gurultulu ve neredeyse bos yere donuyor. ekran kartinin ve islemcinin sicaklginin 90 dereceye yaklastigina sahit oldum ki ekran karti dinlenme modundayken bile 67 derecenin altina inmiyor. Sizce overclock icin zalman notebook cooler a guvenmeli miyim, yoksa imkan varsa notebook un stok fanini degistirebilir miyim ve degistirmeli miyim?

Ikinci olarak da yakin zaman icerisinde yeni bir bilgisayar almayi dusunuyorum. Alacagim islemci az cok belli. Ilk basta tercih ettigim islemci Intel QX9775 core2extreme quad core idi; fakat bu fiyati hakedeceginden suphe duyarak birkac alt siniftan olan QX9650 yi sectim ki aralarinda 900 ytl ye yakin bir fark var.. Alacaksam bu islemcilerden hangisini onerirsiniz? veya daha dusuk cift cekirdeklilerden OVERCLOCK 'A UYGUN onerdiginiz bir islemci var mi ucuzlardan?

cok tesekkurler simdiden

panda34
12-06-2008, 19:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj

Laptop'a overclock olmaz , soğutma sorunu çıkar .
O notebook cooler tabletler , normal halde çalıştığı halde ısınan
laptopları soğutmak için , overclock için değil ...

LordSedna
12-06-2008, 19:27   |  #3  
OP Yeni Üye
20 mesaj
mengu88
Laptop'a overclock olmaz , soğutma sorunu çıkar .
O notebook cooler tabletler , normal halde çalıştığı halde ısınan
laptopları soğutmak için , overclock için değil ...
ya zaten makina normalden fazla ısınıyo onun icin aldım soğutucuyu. notebook fan değişimi hakkında bilgin var mı? notebook lar için kasa fanı gibi ayrıca fan üretiliyo mu?