Lütfen yardım arkadaşlar! Mavi ekran!

cilaspalme
28-06-2011, 11:32   |  #1  
cilaspalme avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj

Arkadaşlar benim bi sorunum var. Sorunum bilgisayarın durup dururken mavi ekrana geçmesi ve bilgisayarı yeniden başlatması. Artık sinirlenmeye başladım en iyisi ben size en baştan anlatayım.
Benim bilgisayarın modeli Casper Nirvana NB 15.4 (Wİndows 7 Home Premium) , bir-bir buçuk yıl kadar oldu alalı. Bu mavi ekrana geçme sorunu ise aldığımdan 2 gün sonra ortaya çıktı! Daha internete bile bağlanmamış bir bilgisayar aniden mavi ekrana geçti. Bir sürü yazılar falan vardı aşağıdada beşer beşer artan sayılar vardı sanırım bişey yükleniyordu. Onlar 100 olunca bilgisayar yeniden başladı. Açıkçası korkmuştum ve bilgisayarı geri götürmeyede utanmıştım. Sonra bir bir buçuk ay kadar bir sorun çıkmadı. Ama bir bu7 süre zarfı sonunda nalet şey yine geldi. Her bir bir buçuk ay sonunda oluyordu bu. Açıldığında da 'Windows beklenmeyen bir hatadan kurtarıldı' yazıyordu. Düne kadar çok sıkıntı yapmamıştım. Çünkü asla aynı gün içerisinde bu hatadan almazdım. Ama dünde aynen böyle oldu! bu hatayı 2 kere alınca çıldırdım. Bilgisayara oyunlar yüklemiştim, gta 4, crysis 2, l4d2 gibi. Gta 4 ü yüklüyordum o arada da facebooktaydım ki mavi ekrana geçiverdi. Sonra biraz gta 4 oynamaya çalıştım (kasıyordu nedense) sinirlendim çıktım. Sonra internetten bişey indirirken bu hatayı yaptı yine. İyice kafam bozuldu lütfen arkadaşlar yardım edin, sorun nedir? Bu bilgisayar 0 kende bu hatayı yaptı ne yapıcam şimdi? Çok kasmaktan mı oluyor? Garantiside bitmedi geri mi göndereyim yoksa halledebileceğim bişey mi?  Şimdiden teşekkür ederim.

Son Düzenleme: cilaspalme ~ 28 Haziran 2011 11:33
trance86
28-06-2011, 12:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
374 mesaj

bana kalırsa eğerki pc nin bios ayarlarıyla oynamadıysan bence geri götür durumu anlat senin pc n de bi uyumsuzluk sorunu var genelde mavi ekran bu yüzden yapar

cilaspalme
28-06-2011, 14:52   |  #3  
cilaspalme avatarı
OP Yeni Üye
41 mesaj
Alıntı: trance86  
bana kalırsa eğerki pc nin bios ayarlarıyla oynamadıysan bence geri götür durumu anlat senin pc n de bi uyumsuzluk sorunu var genelde mavi ekran bu yüzden
Teşekkür ederim dikkate alıcam.