Lütfen Yardım Arkadaşlar !!!

quattro7
30-08-2010, 16:17   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj

Arkadaşlar önce bilgisayarımın özellikleriyle başlıyım : İntel Core 2 Duo T6400 2.00 GHZ işlemci. 3 GB DDR2 Ram. 512 MB Ati Radeon HD 4330 Ekran Kartı.. Windows 7 Ultimate. Kullandığım programlar : Kaspersky internet security 2010, utorrent , internet download manager ve ati catalyst center. Bilgisayarımda anlamasız bir kasma var. İşlemcim %50-60 arası oluyor ve anlatılmaz bir duraksama donma oluyor. Bu sorun kasperden kaynaklanıyor diye kaldırdım ve nortonu kurdum. Ama eve uydunet bağlattım ve onuda kaldırmam gerekti. Çünkü internet bağlantısı olmasına rağmen çıkış vermiyordu. Norton engelliyordu ama nasıl engellediğini bulamadım. Bu arada amatör bir kullanıcı değilim pc konusunda. Gayet profesyonel kullanıcıyım. Lütfen yardımlarını bekliyorum

viking20
30-08-2010, 16:39   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

forumda ,bu gün kü verilen günün hediysine bak,işine yarayabilir.Madem tecrübelisin sana akıl vermek de olmaz.Ben yine bugün full TuneUP verdim,ona bak istersen.İşe bakım,onarım, temizlik ve optimizasyon ile başla bakalım ne gibi bir sonuç ortaya çıkacak(deep güv.taraması da yaptır,Rootkit,worm,...vs olabilir.Olmazsa Combofix kullan).Daha sonra 2.,3. aşamaya geçersin.Zaten hepsini biliyorsundur.Geçen sene benim başıma böyle bir durum geldi,meğer RAM in biri yanmış,değiştirdim.
https://www.chip.com.tr/forum/adv ... l-kamp_t176197.html
(her ne kadar risk taşısada,tüm driverlarını gözden geçir,güncelle,sürümleri çok eskiyse yavaşlama,donma gibi, şeyler ortaya çıkabilir).Aslında ilk iş PC in tozunu filan temizle,bakım yap.Aşama ,aşama ilerle.Gereğinden fazla yazılım,oyun vs  yüklediysen,kullanmadıklarını sil gitsin,rahatlama sağla.Aklıma bunlar geldi.

Son Düzenleme: viking20 ~ 30 Ağustos 2010 16:58
herocanturk
30-08-2010, 16:51   |  #3  
Üye
55 mesaj

KasperSky bilgisayarı kasıyor ama Norton daha çok kasar. benim tecrübelerime göre nortonu kaldırmak için norton remover programını indirmen gerekiyor. norton un sitesinde var. 

Antivirüs problemin var bende. Eset Nod 32 öneririm .Fazla kasmaz ama korur. KasperSky kadar olmasada .

quattro7
30-08-2010, 16:51   |  #4  
OP Yeni Üye
38 mesaj

Tüm bakım onarım optimizasyonu hergün uyguluyorum bilgisayarıma. Akıl vermekle alaksı yok tabiki akıl verinizki benim debilmediğim birşeyse yardımcı olun. Lütfen anlatmak istediklerini anlatınız. Ben profesyonel kullanıcıdan kastım anlatılan karışık durumlarıda uygulayabilirim anlamında. Birde şöyle bir bilgi veriyim Ekran kartım paylaşıma açılmış ve ramdan yiyor. Şuan ekran kartım 1.8 gb olmuş durumda ve bunu ne yaptıysam düzeltemedim. Ekran karım şuan kullanılabilir 1.7 gb civarında. Bunla alakası olabilirmi ?

ozgur1905
30-08-2010, 16:51   |  #5  
Üye
60 mesaj

sistem donanımlarının ısısını kontrol et. NOD32 kullanmanı tafsiye ederim ücretsiz olarak avg olabilir. Sistem optimize araçlarınıda kullan. Eğer sorun çözülmezse donanımlara bir bak anlayabilrsen sorunu halledersin ztn. Çare bulamazsan teknik servise başvurmanı öneririm.

quattro7
30-08-2010, 16:53   |  #6  
OP Yeni Üye
38 mesaj

Şuan avg internt security'i indiriyorum birde onu denicem bakalım. Norton hiç kasmıyordu ama eve net bağlattım uydunet. Norton internet olmasına rağmen çıkış vermiyordu bu sorundan dolayı kaldırdım nortonu

quattro7
30-08-2010, 16:55   |  #7  
OP Yeni Üye
38 mesaj

advanced system care ile şuan zaten hergün olarak optimize ediyorum.. Avg indiriyorumonu denicem birde.. Isısıda normal ki zaten soğutucu kullanıyorum 5 fanlı

quattro7
30-08-2010, 17:08   |  #8  
OP Yeni Üye
38 mesaj

Çok teşekkür ederim viking bunların hepsini yaptım zaten ama anlamsız donmayı çözemedim. Pcmde yüksek özellik isteyn ve yer kaplayan sadece 4 oyun var. Diğerleri küçük oyunlar. Nba 2k10 pes 2010 cod 5 prototype