Lütfen Yardım Edin Yerel Disk D ye giremiyorum !

lasvegasso
23-03-2009, 13:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Merhaba arkadaslar

Benim sorunum yerel disk d ile ilgili. sistemim pc de d sürücüsüne kuruluydu format esnasında d sürücüsü biçimlenmeyerek hata verdi bende mecburen c ye aldım sistemi.şuan normal şekilde çalısıyor ama d ye girmek istediğimde de biçimlendirme uyarısı veriyor ancak aynı hata burda da devam ediyor d sürücüsüne ne yapmama gerekiyor eskisi gibi olması için bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim.

Son Düzenleme: lasvegasso ~ 23 Mart 2009 13:41
Mustafa@PC
23-03-2009, 13:39   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

bilgisayarım<sağ tuş yönet<disk yönetimi< bi de burdan dene biçimendirmeyi...

lasvegasso
23-03-2009, 13:41   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

onları yaptım biçimlendirme tamamlanamıyor diye hata veriyor

metasoldier
23-03-2009, 13:43   |  #4  
Üye
70 mesaj

Arkadaşım birde mini xp war kurtarma cd si ufak bişi onun içinde biçimlendirme araçları veri kurtarma araçları war eğer linki bulabilirsem yazıcam buraya sende bi ara...

piRe_
23-03-2009, 15:44   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj

Sorun çıkaran bölüm ikiye bölünmüş bir HDD ise işiniz biraz zor. İki farklı HDD ise ve sadece D: sorun veriyorsa o diski tamamen silin ve yeniden yapılandırın. Ama bu işlemden önce Partition Table Doctor, Acronis Disk Director, PartitionMagic gibi yazılımlarla kontrol etmelisiniz. Bilhassa Partition Table Doctor ile. Çünkü programı çalıştırdığınızda şayet diskte bir sorun varsa hemen sizi uyarıyor ve onarmak için onay istiyor. Programın F3, E7 ve F8 tuşlarıyla önemli işlemleri yapabilirsiniz.

HDD eğer ikiye bölünmüş bir disk ise ve sadece D: de sorun yaşıyorsanız yine yukarıda saydığım yazılımları deneyerek onarmaya çalışın. Sonuç alamazsanız malesef C: içerisindeki verilerinizi başka bir diske taşıyarak o HDD i tamamen silin ve yeniden yapılandırın. Zannediyorum elinizdeki HDD de partition sorunu var. Bozuk alan varsa eğer ve bölümlerken o bölüme denk geliyorsa durum mutlaka olumsuz olacaktır.

Olasılıklar ve çözüm için aternatifler çok ama biraz tecrübe ve bilgi biraz da zaman ve sabır isteyen bir durum. İşinize yarayabileceğini düşündüğüm bir cd çeriğini de burada yazdım.

Eğer bilgilerinize ulaşmada sorun yaşıyorsanız ve dosyalarınızı daha hızlı bir biçimde taşımak istiyorsanız buradaki yöntemi deneyebilirsiniz.

lasvegasso
23-03-2009, 15:53   |  #6  
OP Taze Üye
4 mesaj

hdd ikiye bölünmüş dürümda ancak şuan sistemim sadece c yi görüyor

Mustafa@PC
23-03-2009, 15:57   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

d ye scandisk yapıp denedninmi...

lasvegasso
23-03-2009, 16:00   |  #8  
OP Taze Üye
4 mesaj

evet denedim hiç bir sekilde normal şartlarda açılmadı suan zaten mini xp indiriyorum birde böyle deneyeceğim yanlız arkadaslar belirtmek istediğim bişey var neb bu bölümde kurtarmak istediğim önemli bir veri yok giden gitti zaten sadece eskisi gibi kısa süreli bilgilerimi saklamak istemekteği

Mustafa@PC
23-03-2009, 16:22   |  #9  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

arkadaşım şu konuyu biraz araştır eminim çözecektir "Low-level Format"...google da bak bulursun...