lütfen yardım edin

afetidelala
28-07-2012, 03:01   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

merhaba arkadaşlar benim sorunum şu umarım deva bulacak bir arkadaş vardır aramızda benim pc de 2 tane hdd ( samsung 40 gb ve 80 gb lik ) 2 tanede cd sürücü var( biri yazıcı) ve ben bunlara format atmak istiyom olmuyo yani istediğim gibi olmuyo 40 gb liğe kuruyorum pc cok yavaş oluyo 80 gb liğe kurmaya çalışıncada cd den başlatma ekranında PRESSS A KEY TO REBOOT uyarısı veriyor pc yi actıktan sonra cd den başlatıp kuruyom bu sefer de gene 40 gb lık olan daki işletim sistemini kaldıramıyorum 80 lik olanada kurabiliyorum ve hicbi donanım sürücüsünü kurmamam ramen hepsi calışıyor ben şöle olsun istiyom benim işletim sistemim 80 lik hdd nin 20 gb sinde olacak diğer hdd 40 gb olarak tek parca olacak yani 

c:  20 gb

d:  60 gb

e: 40 gb 

tabi bunlar küsüratlı oluyo ama 

bunnu nasıl yaparım lütfen yardım :(

Kapalı Hesap (34907)
28-07-2012, 10:49   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj
Alıntı: afetidelala  
merhaba arkadaşlar benim sorunum şu umarım deva bulacak bir arkadaş vardır aramızda benim pc de 2 tane hdd ( samsung 40 gb ve 80 gb lik ) 2 tanede cd sürücü var( biri yazıcı) ve ben bunlara format atmak istiyom olmuyo yani istediğim gibi olmuyo 40 gb liğe kuruyorum pc cok yavaş oluyo 80 gb liğe kurmaya çalışıncada cd den başlatma ekranında PRESSS A KEY TO REBOOT uyarısı veriyor pc yi actıktan sonra cd den başlatıp kuruyom bu sefer de gene 40 gb lık olan daki işletim sistemini kaldıramıyorum 80 lik olanada kurabiliyorum ve hicbi donanım sürücüsünü kurmamam ramen hepsi calışıyor ben şöle olsun istiyom benim işletim sistemim 80 lik hdd nin 20 gb sinde olacak diğer hdd 40 gb olarak tek parca olacak yani 

c:  20 gb

d:  60 gb

e: 40 gb 

tabi bunlar küsüratlı oluyo ama 

bunnu nasıl yaparım lütfen yardım :(

Arkadaşım Sorununa Yanıt verecek Birden çok arkadaş var aramızda Doğru yer ve eksiksiz bilgi alabilmen için tavsiyem, sorunu daha net ve kısa özetle vermen aynı şekilde bilgi alman anlamına gelecektir.

Şimdi gelelim sorununa ;

Sistemin Bios ayarlarını resetleyiniz , varsayılan ayarlarına alınız,Doanımlarınızı doğru yapılandırınız bağlantılarını kontrol ediniz 80 GB HDD kurulum yapmak istediğiniz HDD seçimini başlangıç ayarlarına alınız ,kurulumdan sonra diğer HDD Donanımlarınızı tanıtabilir , bölümleyebilirsiniz. kolay gelsin.

linda
11-08-2012, 01:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
387 mesaj

:) . ne yapmak istediğinizi net olarak anlayamadım. işe şuradan başlamanızı tavsiye ederim. öncelikle sizin sizin c d ve e partlarından hangisini primary hangisini seconder yani bilgisayar açılışında hangi parttaki işletim sistemini denetlemesini istiyorsanız o zaman o partition u birincil - primary olarak ayarlamanız gerekecek. onu da yapmak için bir yazılıma ihtiyacınız olacaktır. acronis yada paragon bu konuda professionel yazılımlardır. acronis disk director , paragon hard disc manager

mesaj atın yardımcı olalım.

Son Düzenleme: linda ~ 11 Ağustos 2012 01:54