Lütfen Yardım.Maxtor HDD devamlı başa dönme.

nbacem
17-02-2009, 00:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Forumdaki ilk mesajım , umarım hayırlı olur :)

Benim sorunum bu:

Baya bir araştırdığım bu konu hakkında bir bilgi bulamayınca , buraya yazmaya karar verdim.Öncelikle , yazın samsung 7200rpm sata hard diskim , anlamadığım bir sebepten dolayı bozuldu , ilginçtir ki hard diski kasadan aşağı doğru kablolarıyla sallandırınca ara sıra çalıştırabilmeme rağmen , normal yerine taktığımda çalışmıyordu.Resimlerimi , fotoğraflarımı bir şekilde , babamın getirdiği 80gb 5400rpm maxtor hard diske aktardım.

Geçenlerde , bilgisayarda pes oynarken , oyun takıldı -ram 512 mb oyun 1gb istiyo dolayısıyla - ve ben öf be diyip kasaya bi tokat atınca bilgisayar kapandı , açmak istediğimde ilk açılmadı.Uğraştım baya bi daha sonra , donanımsal olabileceği gerekçesiyle , ram slotlarıyla vs. oynadım ve düzeldi.Fakat bilgisayarı her açtığımda bir chkdsk gerçekleştiriyor 2. yerel disk sürücümde.Ve dosya kayıtları dışında herşey hep en başa dönüyor gibi gözüküyor.

Problemler şunlar:
1-Bilgisayarı yeniden başlattığımda kablolu optik mouseun hareket etmemesi , klavyenin çalışmaması.
2-Her defasında Msn in otomatik oturum aç işaretini kaldırdığımda , bir sonraki açılışta tekrar aynı yazının gözükmesi.
3-Bilgisayarı her açtığımda bir yereldisk F:[ana sürücü değil]chkdsk uygulaması gerçekleştirmesi.


Şimdilik gözlemlediğim bunlar , bilgisayarımda her hangi bir yavaşlatma istemediğimden dolayı virüs koruma ve spyware programı yok.Gerektiğinde sıklıkla güncelleştirme , ccleaner ve hijackthis programlarını kullanarak iş halletmeye çalışıyorum.

Sizce sorun ne olabilir , hard diskin sonu yakın mı (6 aylık henüz?) , yoksa bu sadece ufak bir worm/trojandan dolayı mı kaynaklanıyor?

Şimdiden cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkür ettim.

malul
17-02-2009, 10:59   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

bende de maxtor vardı.9 ayda hakkın rahmetine kavuştu.garantiye gitti.seagate geldi.