lütfen yardım

HPQ-User
04-09-2009, 10:56   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

tuğba (gonulyeli) sormuş:
Windows XP kurulum sırasında bileşen seçimine izin vermiyor ve kurduktan sonra Program Ekle/Kaldır altında kaldırılacak doğru düzgün bir Windows bileşeni göremiyorum. En azından yüklü bileşenlerin hepsini görmenin yolu var mı?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
işletim sistemi xp
işlemci pentium
ram 2 gb
işlemci 2.5

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

Mustafa Deniz
04-09-2009, 11:13   |  #2  
Mustafa Deniz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
752 mesaj

Kurulum sırasında bileşen seçimine izin vermiyorsa modifiye edilmiş CD kullanıyorsunuzdur.
Program ekle/kaldır penceresinin solunda ve yukarıdan aşağı 3. sırada yer alan Windows bileşenlerini ekle/kaldır bölümünden görebilirsiniz.

Ayrıca Forum kurallarını okumanızı tavsiye ediyorum bu tip konu başlığı kurallara aykırı:

Forum Kuralları
"LÜTFEN YARDIM EDİNNNN PLZZ" gibi dilenci edasında başlıklar açmak. Tabii ki CHIP Online forumları bir paylaşım alanıdır ve konu hakkında bilgisi olan her üyemiz size yardım etmeye çalışacaktır. Ama sorununuzu daha açıklayıcı başlıklarla gönderirseniz, yanıtınızı daha hızlı alabileceğinize emin olabilirsiniz.
Diğer tüm kurallar için Buraya tıklayın.

Son Düzenleme: Mustafa Deniz ~ 04 Eylül 2009 11:31
Kapalı Hesap (130880)
04-09-2009, 21:15   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,418 mesaj
Alıntı: Mustafa Deniz  
"LÜTFEN YARDIM EDİNNNN PLZZ" gibi dilenci edasında başlıklar açmak. Tabii ki CHIP Online forumları bir paylaşım alanıdır ve konu hakkında bilgisi olan her üyemiz size yardım etmeye çalışacaktır. Ama sorununuzu daha açıklayıcı başlıklarla gönderirseniz, yanıtınızı daha hızlı alabileceğinize emin olabilirsiniz.

Diğer tüm kurallar için Buraya tıklayın.

Alkış 

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (41714) ~ 04 Eylül 2009 22:20
Banned
04-09-2009, 22:29   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Netten  everest ultimate yazılımını indirip çalıştırın. Tüm donanımlarınız hakkında ayrıntılı bilgi verecektir.

Mustafa Deniz
05-09-2009, 10:37   |  #5  
Mustafa Deniz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
752 mesaj
Alıntı: Ney_zen  
Alkış 

Forumda bu gibi başlıkla açılmış bir sürü konu var ve hiç hoşuma gitmiyor, Bu uyarıyı sadece Tuğba hanıma değil, Bu gibi konu açma potansiyeline sahip tüm üyelere örnek olması amacıyla yazdım.
Biliyorum bu gibi konu başlıkları o kişinin zor durumda olduğunu ve acil çözüm beklediğini belirtiyor ama bana göre hiç hoş değil, çünkü insanlara yalvarılıyormuş gibi geliyor bana. bilmem yanlış mı düşünüyorum?
Bu forumun diğerlerinden en büyük farkı çözümlerin hızlı ve etkili olmasıdır. Bazen diğer forumlarada göz atıyorum adam konu açmış 1-2 yorum ya var ya yok çözümü ise hiç bulamamış ve konu öylece kalmış.
Ama burda öyle değil. şöyle bi açılan konulara göz atın büyük bir yüzdesinin altında sorunumu çözdüm teşekkür ederim Notu vardır.

Haksızmıyım?

Son Düzenleme: Mustafa Deniz ~ 05 Eylül 2009 10:39
Süleyman.
05-09-2009, 10:51   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Haklısın Mustafa. Ben de gıcık oluyorum bu şekilde başlık açılmasına. Üstelik mesela "acil yardım" denen başlıklardaki probleme bakıyorsun, aslında acil falan değil. Hatta adam "acil" diyor, daha çok donanımda oluyor bu, bir sürü pimpirik yapıp aynı soruyu on farklı başlık altında on gün boyunca soruyor. Hani acildi? Üstelik benzer sorunu olanların arama yaptığında daha çabuk çözüme ulaşabilmesi için arama sonuçlarında çıkması bakımından da çok büyük önemi var başlığı. Cevap vermek içimden gelmiyor bu şekilde başlıklara açıkçası.

Ayrıca bozuk Türkçe kullanımından da nefret ediyorum. Özellikle "g"lerin "q" yazılması, "gelio, gidio" şeklinde kısaltmalardan acaip rahatsız oluyorum ve okurken huzursuz ediyor beni.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 05 Eylül 2009 11:40
Mustafa@PC
05-09-2009, 12:42   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Program ekle/kaldırda Windows bileşenlerini ekle/kaldır sekmesinden yapacaksınız işlemi...