m.office access anlatan bir yer, link, kitap?
m.office access
microsoftun çıkarmış olduğu ve ülkemizde türkçe şeklinde olan güzel kitaplar var.bende hepsinin orjinalleri var.microsoftun her programı için ama hiç merak edip kurcalamıyorum.kurcalamaya başlasam ii olacak
internetten ücretsiz ulaşabileceğim yerler? rapidshare'a yüklesen?
başkaca?
rapidshare yapabilmem için kitabı baştan sona yazmam gerekir
ermansrm.office access anlatan bir yer, link, kitap?Merhaba Ermansr,Senin için elimdeki arşivden Access ile olan dökümanları çıkarıp ayrı bir arşiv yaptım ve Karisik.Access.Dokumanlari.rar adında http://vvv.6te.net/yukle adresinde sunuyorum.
Bende zamanında çoğunu paylaşım ağlarından bulmuştum.Çoğu üniversite öğrencisinin tezi olduğu için ne yazık ki telif hakkı belirten bir ibare göremedim.Zaten öğrenme amaçlı istediğinden, büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Dosya boyutun 1,3 MB.
Hoşçakal.İyi günler, iyi çalışmalar...
çok teşekkür ederim. hemen indirip bakacağım. eline sağlık.
tekrar sağolun ama bunlarda epey bi eski sürümlermiş.. yine de teşekkür ederim.
sen söyle bana ne yapmak istediini anlatıyım
access kullanmayı öğrenmek istiyorum. Kapsamlı veritabanları yapabilmeyi istiyorum. İlerleyen zamanla php gibi dillerle veritabanına connect yapabileyim. Adamakıllı veritabanları hazırlayabilecek seviyeye gelmeyi istiyorum.
Bir de merak ettiğim önemli bişey. Ben veritabanı yapmaya başladım yavaş yavaş da; diyelimki yaptım, bitti. ben bir başka kullanıcıya bunu nasıl vereceğim(arayüz olarak oraya access yükleyip komut mu öğreticem sorgu olarak??) kendisi kullanamaz mı accesste yaptığım veritabanını paket program gibi...
teşekkür ederim
Kullanmaz olur mu, kullanır tabii ki.Eğer MDB uzantılı bir dosya göndereceksen onda da Access yüklü olması gerekir.Ama kullanabilmesi için illâki Access bilmesi gerekmiyor.
Access'te formlar ve raporlar var mesela, son kullanıcının işini görebileceği...
Sen sorgunu, koşulunu, olayını yazarsın.Sonra bunları bir formda kullanılabilr hale getirir, son kullanıcının sadece bu form üzerinden iş yapmasını sağlarsın.
Ancak "kapsamlı veritabanı" kelimeleriyle Access'i pek fazla yanyana kullanmamanı öneririm.Tabii ki eğer sadece bir MDB dosyasıyla bitecek işler varsa bunlar için Access yeterli olabilir ama hakikaten kapsamlı veritabanları için hele hele PHP için Access'i kullanmamalısın.
Ama bence yine de önceden bir Access öğren.Sonra dan SQL öğrenir, böylelikle kapsamlı veritabanı neymiş öğrenirsin.
Öğrenirken üzerinde durman gereken konular bence sorgular ve ilişkiler olmalıdır.Çünkü bunlar bir veritabanının olmazsa olmazlarıdır.
Hoşçakal.İyi günler, iyi çalışmalar...
evet accessi iyi öğrenirsem en azından veritabanı mantığını kaparım. yanlız; güzel kaynaklar bulamıyorum. Kitap satın almıştım ama kitap tamamen cd'sinin üzerinden anlatıyor ve bendeki cd çalışmıyor. ve de güzel anlatmıyor zaten. Benim sorunum donanımlı bir kaynak, ciddiye alan ve anlatmayı bilen..
Yazmaya vakit olsa ben de ders notlarımdan alıp size vereyim ama o kadar vaktim de yok ki :(
Ne diyeyim, inşallah sağlam bir kaynak bulursunuz da bu işi kaparsınız.
Hoşçakalın.İyi geceler...