Selam arkadaşlar, belki bir çok kişinin başına gelmiştir buexplorer.exe hatası v ardından gelen, dr watson yani, drwtsn.exehatası, bu ikisi içinde şarkı olan bir klasöre girdigimde hata veriyor,codek dosyalarından dır dedim, codek paketi yükledim, ama pc'yi henüzyeniden başlatmış değilim, belki başlatsam olucak :F
tabi konu açmadan bir araştırma yaptım, örneğin şarkının bulunduguklasörün özelliklerine girip özelleştir kısmındaki, " ne tür bir klasöristiyorsunuz " seçenegini, " belğer, her tür dosya için " yapıpaktifleştirdim, ama buda çare etmedi, hariçi olarak yine googlevasıtasıyla araştırmalarımda, regedit'den belirli kısımlardaki dworddeğerlerinin silinmesi dahilinde, problemin yaşanmıyaçagınıbelirtmişler, onuda denedim olmadı, bir cod'u *.reg uzantısıyla kayıtyapıp kayıt defterine yazdırdım, buda care etmedi
*.reg cözümü
başlat -> calıştır -> notepad , içine
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer]
"DesktopProcess"=dword:00000001
-
ctrl+s tüm dosyalar yapıp, uzantısını *.reg olarak kayıt.
*dword değeri silme cözümü
başlat -> calıştır -> regedit
Satıra gidin: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{87D62D9 4-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}\InProcServer32
ve silin.
-
*bu cözümü anlıyamadım,
başlat -> calıştır -> regedit
"regsvr32 -u shmedia.dll" tireleri yazmiycaksiniz
-
*drwtsn32 cözümü;
başlat -> calıştır -> drwtsn32
Açılan Dr watson programında,
Alıntı:
Mancukya Nickli Üyeden Alıntı
acilan kutuda 1 ve 2 ci kutu isaretli olmuyacak 4 5 6 isaretli olucak 7 ci kutu isaretsiz olucak tamam yada ok basin kapatin
denmiş, bunda ise, bende 7 kutu değilde, 6 kutucuk var, ve buda olmadı haliyle.
şimdi bu bilgiler ile, bana yardımlarını gösteriçek arkadaşlar vardırumarım, kurtulurum şu hatalardan, ve son olarak, bilgisayarımdaki tümmüzik dosyalarının özellikler kısmındaki dosya türü: " M3U Dosya bicimi" olarak gözüküyor, ama farklı aç sekmesindeki olaya gelinçe " *.mp3 "oldugu gözüküyor, bunuda anlamadım.
edit: Her klasörde vermiyor bu hataları, örnegin teoman'a giriyorumvermiyor, rockA'ya giriyorum veriyor, adamına göre muamelemi yapiyoronuda anlamadım ya :f
m3u:
Dosya uzantısı: M3U
Uzun Tam Adı: Media Mp3 Playlist dosyası
Dosya Açıklaması: Mp3 ve diğer tipteki müzik dosyalarını çalmak için kullanılan liste dosyasıdır.
Bu dosyanın içinde müzik bulunmaz, sadece mp3 dosyalarının adı yazı listesi şeklinde bulunur.
son olarak, forumdaki acılan konulardan, (link altda) Codec paketini indirsem sorun cözülürmü, yardımlarınızı bekliyorum :$
link:
https://www.chip.com.tr/forum/k-l ... ndirin_t116723.html