Mac ve iPhone: Çok benziyorlar, ama...

CHIP Online
11-10-2010, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

80'li yılların Macintosh'u ve bugünün iPhone'u arasındaki inanılmaz benzerlikler ve aradaki tek fark

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/mac- ... rlar-ama_22859.html

Resimlerle: Apple'ın işletim sistemleri: Mac OS X'ler...

Apple, değerinin Microsoft'u geçmiş olmasını kuşkusuz ki mobil cihazlarının gördüğü inanılmaz ilgiye borçlu. Ama eğer Macintosh olmasaydı Apple bugünleri göremezdi. Ürün yelpazesinin farklı iki ucunda yer alıyor olsalar da, Apple'ın mobil cihazları ve bilgisayarları aslında pek çok ortak özelliğe sahip ve bu benzerlikler tarihlerinde saklı...

Örneğin erken dönem Macintosh'lar o dönem için devrimsel kabul edilen 128K işlemciye sahipti. iPad ile Apple yine bu sefer günümüz için mobil cihazlarda pek çok avantajı bulunan bir işlemci kullandı. Bugün Apple'ın mobil cihazlarının yeteneklerinin çok gelişmiş olmasında kullanılan 1GHz'lık A4 işlemcilerin payı büyük.

Fakat işlemciler tek benzerlik değil. Bugün iPhone 4'lerde 512MB RAM ve 32 ya da 64GB'lık veri depolama alanı rakiplerine karşı önemli bir üstünlük. Aynı zamanında Macintosh 128KB RAM, 64K ROM ile fark yaratıyordu. Her ne kadar dahili veri depolama imkanı olmasa da, ilk Mac'ler 3.5 inçlik floppy sürücüler ile o dönem için bu farkı kapatmayı başarmıştı.


Tüm konu: Mac ve iPhone: Çok benziyorlar, ama...

İzleyin: iPhone 4 Resmen tanıtıldı!

Resimlerle: Apple'ın işletim sistemleri: Mac OS X'ler...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Apple bundan sonra rotasını ne yöne çevirmeli?