arkadaşlar ben şu an yurtta kalıorm.ve yurdun ağına bağlıyım.nete o şekilde erişiyorum.ancak yurt belli bir miktar download dan sonra ceza veriyor.ben de o cezayı yiyebilirimbana denilen yurt makine ip sini banlıyormuş.yani ben arkadaşımın odasına gidip etherneti takınca bn de yine net olmazmıs.bunun için herhangi bir çözüm var mıdır acaba?yardımcı olursanız şu kardeşinize çok sevinirim.. =)
Makine IP değiştirme
o makine ıp si değil mac adresi şimdi şöyle oluyor her pc nin benzersiz bir mac nosu vardır ağın yöneticisi örneğin sizde 10 öğrenci varsa modemden mac filtrelemeyi etkinleştirir bu 10 öğrencinin mac adreslerini modeme tanıtır bunlar dışında hiçbir bilgisayar o ağa bağlanamaz yani ağ şifresizdir ama sadece tanımlanmış bilgisayarlar ağa erişebilir sen kotanı doldurduğunda senin mac adresini modemden kaldırır böylece artık sende bağlanamazsın bun nasıl çözersin mac adresini yurttaki bi başka öğrencinin mac adresiyle aynı yapman lazım ama bu seferde onun kotasından çalmış olursun yani herhangi bir arkadaşına zarar vermeden bu sistemi aşamazsın
böle hızlı ve faydalı bir cevap için teşekkür ederim =) yok bazı arkadaşlarım hiç kullanmıyor download için onun için bi sorun olmaz yani.peki mac adresini nasıl değiştirebilirim acaba?
tam hatırlamıyorum sanırım dos üzerinden değiştirilebiliyor ayrıca bunun için programlar var ama dediğim gibi daha önce lazım olmadığı için hiç kullanmadım o yüzden seni yanıltmayım foruma mac adresini değiştirmek diye konu açıp sor arkadaşlar cevap verirler
teşekürler.. peki sadece mac adresi değiştirmem yeterli olur mu? bilgi işlemdekilerin beni farketmemesi için ağ geçididir zart zurt onları fln da değiştirmem gerekir mi?yani her nete bağlandığımda farklı bir kişi olabilir miyim acaba?
imzama bak,
inş.suça ortak olmuyoruzdur?bence hiç girme böyle işlere bulaşma onlarında bi düşündüğü bildiği olmasa herhalde bu önlemleri almazlardı.Kendini yönetimin yerine koy biran için.Dışarda cafelere git(gerçi onlarda downloada izin vermezler).Basit bir nedenden kapı dışarı etmesinler şu soğuk kış günü,değmez.Hakkına razı ol,tesbit edebilirler çünkü.
imzanı göremiorm?bnm her zmn yaptıım şeyler değil bunlar bir süre için gerekli bana.çok şey indirmek için az bir zaman geçti elime o nedenle yardım istiyorm sizden.
ilkeamasyaimzanı göremiorm?bnm her zmn yaptıım şeyler değil bunlar bir süre için gerekli bana.çok şey indirmek için az bir zaman geçti elime o nedenle yardım istiyorm sizden.profiline gir en altta başkalarının imzası gözüksünü seç kaydet çık