makinelerin birbiri ile konuşuyor

theironman
07-03-2016, 13:44   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

dünyanın dördüncü sanayi devriminde (1. si buhar ile, 2. si elektriğin bulunması ile, 3. sü atom enerjisinin kullanılması ile idi) belirli bir alan içindeki (örn. fabrika, inşaat şantiyesi, metro ağı, şehir içi ulaşım ağı) makinelerin birbirleri ile sürikle iletişim içinde bulunarak, insan müdahalesine gerek duymadan mevcut alandaki iş düzenini gerçekleştirmesi ile meydana gelecek yeni düzen.

üretim aşamalarının epey bir bölümünü robot kollar ve bilgisayarlar yürütüyor. şimdilik sadece robot kolların kolayca ulaşıp hareket edemediği yerleri insanlara bırakmışlar ama robotik teknolojisi geliştikçe bu alanları da robotların alması kaçınılmaz.

e mesela arabayı böyle üretiyorlar diyelim, arabayı da makineler yapay zeka ile şimdiden sürüyor. bize kalan mağaramızdan kıçımızı kaldırıp makinelerin ürettiği ve birazdan bir başka makine ve onun yapay zekası tarafından hareket edecek olan aracımıza kendimizi bir şekilde atıp gideceğimiz yere siktirolmak.

ondan sonra hepimiz wall-e de ayakta duramayan un çuvallarına dönüşüyoruz sonra makineler götümüze nükleeri çakınca hep birlikte eşşek cennetine açıktan muhtar olarak atanıyoruz.