Maks 1600 Laptop+Hdd update

leone510
31-08-2010, 10:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Slm lar
  Maksimum 1600 e laptop alıp harddiskleri genelde 5400rpm olduğu için birde 7200rpm lik hdd takviyesi yapmak istiyorum.Laptop'u kullanıcağım alanlar;
   Oyun oynarım çok sık olmasada,gelecek sene bilg. müh. başlıcam orda kullanıcağım programları kaldırcak şekilde olsun,birde laptopdan vga dan tv ye bağlayıp film izlicem (Hd değil ama max 1024*768 tv nin max çözünürlüğü bu),ısınması problem değil altına zalman laptop soğutucu alcam,(Laptop 24 saat açık kalacağı için  almak faydalı olur diye düşünüyorum.Tabi aşırıda ısınmasın gittiğim yerde zırt pırt kapanmasın yani   ) , laptopu kasa gibi kullancam yani monitör ve klavye mouse bağlıcam bilmiyorum bu bişi farkettirirmi laptopu seçerken.
   Birde hdd leri değiştirirken kafama takılan bazı şeyler var kendim değiştirsem hdd yi laptopu açsam yani garantisi gidermi laptopun yada hdd nin?Birde orjinal windowsla geleceği için laptop windows heba olmasın istiyorum hdd yi taktıktan sonra yeni hdd ye gelen orjinal windowsu yükleme şansım varmı?Aklıma laptopla gelen windows cd si geldi ama sanırım o recovery cd si flm oluyor yani windows yükleme cd si olmuyor.Laptop hdd leri satan bildiğiniz yerler?Çıkan hdd yi nasıl değerlendirebilirim ayrıca masaüstünden kalma sata hdd var sanırım dışardan hdd takabilceğim kutular oluyormuş onlar hakkında pek bilgim yok varmı tavsiyeniz?
   Şimdiden teşekkürler yardımlar için...

hariciadam
31-08-2010, 13:27   |  #2  
hariciadam avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 12
1,192 mesaj

üründen bahsedeyim en başta  genelde  evet  5400  seri olsada bu üründe  şuanda  üzerinde i5 işlemci var 5650 ekran kartı ile  her  türlü programda işlem yaparsın okuldaki ilk senelerinde  de  epey yardımcı  olucaktır...

http://www.pcdepo.com/asp/produc ... -450-4GB-500GB-15-6

hardiski değiştirdiğin zaman garanti kapsamından  çıkar  hatta  bazı servisler  işletim sistemi değişikliğinde  bile  kabul etmiyolar  şuanda  baya  sancılı bi föngü olmaya başladı  oyüzden hdd değiştirmektesen harici  hdd kullanmanı tavsiye ederim vede  genelde masa üstü hdd ler için kutular var onlar kullanışta kolay gelsin...