iyi günler değerli forum üyeleri ben maksimum 4000 tl ye oyun oynama amaçlı bir bilgisayar toplamayı planlıyorum aşağıda genel olarak istediklerimden bahsediyorum yardımcı olursanız sevinirim
kasa : psu ve fanları takılı bir model olmasa daha iyi olur çünkü psu ve fanları kaliteli , iyi performanslı ve az sesli almak istiyorum
psu , işlemci fanı ve diğer fanlar için marka model önerisinde bulunursanız sevinirim
işlemci : amd yada intel takıntım yok bu sisteme hangisi daha iyi olacaksa onu önerebilirsiniz
ram : ramde kingston yada g-skill tercih edin mhz dan çok cl değeri önemli ve cl 8 den düşük olmalı diyorlar ne derece doğrudur bilemiyorum hem bu konuda açıklama yaparsanız hemde ram önerisi verirseniz sevinirim 8 gb istiyorum
anakart: anakart için hiçbir bilgim yok ama msi iyi diyorlar birde 2 - 3 yıl sonra çıkacak parçalara uyum sağlayabilen bir model olursa iyi olur
hdd : evde depolama alanları fazla birçok taşınabilir hdd ye sahip olduğum için harddisk in 1 tb 7200 rpm olması yeterli
ssd : 120 gb lıkta bir ssd almayı düşünüyorum neden derseniz oyunları ve windowsu kurmak için açılışta ve oyunlarda çok etkisi oluyormuş
mouse : oyun için üretilmiş kablosuz mouse lerden arıyorum razer mamsa diye bir model öneriyorlar fiyatı 280 tl o kadara gerek yok daha uygun fiyatlı daha iyileri var derseniz önerilere açığım ama mouse için vereceğim maksimum para 300 tl olur.
klavye : oyun için uygun türkçe klavye önerilerinizi bekliyorum genelde kablosuz pek yok ama kablosuz tercihimdir tabi en fazla 200 tl vermeyi düşünüyorum klavye için
optik sürücü için dvd-rw yeterli blu-ray düşünmüyorum
5+1 hoparlör de almayı düşünüyorum önerilerinizi bekliyorum.