Manuel ağ bağlantısı sorunu [Çözüldü]

alpagun
18-04-2012, 11:18   |  #1  
alpagun avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
492 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Windows'un "İnternet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) özellikleri" sayfasından Otomatik ayarları manuel olarak değiştiriyorum. Esasen yaklaşık sekiz yıldır da hep aynı şekilde kullanıyordum ve herhangi bir sorun yaşamıyordum. İki gün evvel bilgisayara  format attım. Windows 7 Ultimate 64 bit kullanmaktayım. Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra yaptığım manuel ayarlarla internete bağlanamıyorum. Ağ bağlantıları sayfasında hat bağlı görünüyor ve herhangi bir sorun uyarısı vermiyor. Ama internet explorer veya Mozilla Firefox ile herhangi bir internet sitesine giremiyorum.

Ayarları otomatık yapınca sorun düzeliyor.. Sonra tekrar manuel ayarlıyorum; yine bağlantı tamam. Ama PC kapatıp ertesi gün açtığımda bilgisayar ve modem net'e bağlı göründüğü halde hiçbir internet sitesi açılmıyor. Ben de tekrar ağ ayarlarını otomatik yapıyorum. Bir internet sayfası açıldıktan sonra manuel yapıyorum. Sorun olmuyor. Ama dediğim gibi; PC'yi kapatıp açınca sorun oluyor.

"Sen de ayarları otomatik kullan" gibi bir  tavsiyeye ihtiyacım yok.
Otomatik ayarlarda sorun olmadığını söylüyorum zâten
Manuel IP ayarları gerekli bana.
___________________

Sorun çözüldü.
ECS anakart'ın kendi sitesinden indirdiğim LAN Driver uyumsuz imiş. Aygıt yöneticisi>Ağ bağdaştırıcıları kısmından uyumsuz sürücüyü kaldırıp, Wnindows 7'nin otomatik yüklediği dirver ile açınca sorun kalmadı.

Son Düzenleme: alpagun ~ 18 Nisan 2012 12:21