MARKA SIRALAMASI?

titi_boss_14
22-09-2008, 11:49   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
892 mesaj

ANAKART RAM EKRAN KARTI HARDDİSK (ÖRNEĞİN 1 OCZ 2 KİNGSTON...)AlkışAlkışAlkışAlkış

SAİNT
22-09-2008, 11:56   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

anakart gigabyte
ram ocz
işlemci intel
soğutma fanlı sistemlerde tabi ocz ve zalman
kasa Thermaltake
ekran kartı ati
psu high power,asus,Thermaltake,ocz,zalman çok çeşit var
monitor lg,samsung,philips
klavye kuşkusuz microsoft
ses sistemi yine philips
hdd segata tabiki.

Son Düzenleme: SAİNT ~ 22 Eylül 2008 11:57
titi_boss_14
22-09-2008, 13:07   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
892 mesaj

teşekkürler paşa

SAİNT
22-09-2008, 13:10   |  #4  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj

bişey değil

hamann7725
22-09-2008, 19:18   |  #5  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
1,837 mesaj

ama ben HDD de western digital den şaşma derim.üstteki sıralama nispeten doğru ama HDD konusunda öyle düşünmüyorum.

Z1mBaBwE
22-09-2008, 19:46   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,674 mesaj

işlemci: AMD ( Fazla söze gerek yok efsaneler tartışılmaz )

Anakart:Gigabyte ( stabilite hız )

Ram: corsair ( en kalite ram bana göre bu işin uzmanı o)

Ekran kartı: ATI HIS (soğutması bir numara ve en başarılı soğutma tasarımına sahip )

disk:Western Digital (disklerin atası)

Kasa : Zalman Fatal1ty (kasada kalite )

psu: TaGaN ( ilk çıkan serilerinden bazı psuları patlasada en iyisi o :D )

işlemci soğutucusu : arctic cooler ( soğutma tasarımı güzel ve performanslı )

ses sistemi: logıtech ( bilgisayar ses sistemlerinde bir numaradır Z5500 modelini tavsiye ederim

klavye mause:logıtech ( oyuncular için vazgeçilmezlerden )

monitör:Sony ( eski yıldızlardan )

Son Düzenleme: Z1mBaBwE ~ 22 Eylül 2008 19:52
Banned
22-09-2008, 20:05   |  #7  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

diğer saydıkların neyse ama işlemci konusunda sana katlmıyorum bencede intel daha iyi

Banned
22-09-2008, 20:10   |  #8  
Banlandı
1,098 mesaj

İşlemci: Intel
Anakart: Asus
Ekrankartı: Asus (Nvidia :)
Ram: Kingston (Ocz'ye verilen paraya yazık)
Kasa ve Soğutmada: Cooler Master
HDD: Seagate

Son Düzenleme: Morgue ~ 22 Eylül 2008 20:11
Banned
22-09-2008, 20:12   |  #9  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

kasa Thermaltake derim ben

Z1mBaBwE
22-09-2008, 21:53   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,674 mesaj
kylie
diğer saydıkların neyse ama işlemci konusunda sana katlmıyorum bencede intel daha
intelin neresi iyi ya çok hızlı diyorlar abartıyorlar hız farkını göremedim AMD daha stabil çalışıyor hatta.Az paraya yüksek performans ve kalite AMD de.Göz kırpma

disadvantageous
22-09-2008, 22:52   |  #11  
Üye
63 mesaj
R3QU3M
işlemci: AMD ( Fazla söze gerek yok efsaneler tartışılmaz )

Anakart:Gigabyte ( stabilite hız )

Ram: corsair ( en kalite ram bana göre bu işin uzmanı o)

Ekran kartı: ATI HIS (soğutması bir numara ve en başarılı soğutma tasarımına sahip )

disk:Western Digital (disklerin atası)

Kasa : Zalman Fatal1ty (kasada kalite )

psu: TaGaN ( ilk çıkan serilerinden bazı psuları patlasada en iyisi o :D )

işlemci soğutucusu : arctic cooler ( soğutma tasarımı güzel ve performanslı )

ses sistemi: logıtech ( bilgisayar ses sistemlerinde bir numaradır Z5500 modelini tavsiye ederim

klavye mause:logıtech ( oyuncular için vazgeçilmezlerden )

monitör:Sony ( eski yıldızlardan )

gigabyte ga-ma78gm-s2h kullanıyorum ne hız ne stabilite:))Sorunlu anakart ne zaman yeniden başlatsam dmı pool data 7sn bekletiyor xp çubuguda 8 dönmenin altına kolay kolay inmiyor(disk birleştirme virüs taramaları flan sonrası)Ben pişmaım.İnternetten araştırırsanı özellikle donanımhaber deki ilgili konuya ne kadar soru yaşayan var anlarsınız.Şuana kadar 3 anakart kullandım ama cafelerde flan asus kullanılan pc lere bakıyorum acılışlar baygaa hızlı.

anakart belirsiz:)
işlemci amd
Ekran kartı ati
hdd seagate (1 aydır kullanıyorum gayet memnunum)
Ocz
kasa ve soğutma( p4 kasa kullanıyorum:D 6 sene önceden kalma kapak devamlı acık bazen 1 fanı takıyıyorum cogu zaman o bile takılı deil ses yapasın diyE:D

Yine uzun oldu(Yazılarım sonucu uzun oldu yazmak istemiyorum)

yelkowan
23-09-2008, 01:30   |  #12  
Yıllanmış Üye
602 mesaj

Gökhan kardeş aslında böyle bir sıralama yok kim derse anakatta asus, msi; işlemcide intel iyidir veya ekran kartında sparkle die çok ezbere ve kaynaksız sallama bir bilgi olur bu.
Neye göre Asus, neye göre Msi, neye göre intel, neye göre AMD vs...
Nedenine gelince farklı kullanıcılara göre farklı ihtiyaçlara göre farklı modeller var piyasada.
kimisi Asusun bir modelini kimisi gigabytenin bir modelini kullanır ihtiyacına göre ;fakat bu o markayı birinci veya en iyi yapmaz.

Şuan piyasadaki anakart üreticilerinin çoğu kendini isbatlamış ve çok köklü firmalar hepsi iyi bunları marka olarak değerlendirmektense piyssaya sürdükleri model olarak değerlendirmek daha mantıklı olur.
Örneğin geçen yıl türkiyede asusun commandosu çok büyük ilgi gördü ve satıldı bu yılda msı p35 neof serileri çok rağbet gördü. veya başka bir değerlendirme yöntemi türkiyede asusun satış sonrası hizmeti çok iyi olduğundan tercih nedeni olabilir (çizgi elektronik)
birkaç yıl önce AMD işlemciler oyuncuların ilk tercihiydi şimdi ise intel oldu yarın nolur belli olmlaz.

ayrıca ihtiyaçta çok önemli günümüz teknnolojisi için konuşursak eğer düşük bütçen varsa ve ofis uygulamaları dışında bilgisayar kullanmıyorsan büro bilgisayarı gibi amdli sistem oluşturmak daha avantajlı; fakat üst uç bir bilgisayar istiyorsan o.c. yapmayı seviyorsan ve bütçe sorunun yoksa intel sistemli kolay o.c olan bir anakart seçmek avantajlı olur mesela Asus Rampage Extreme gibi

Sonuç olarak böyle bir marka sıralama vermek yanlış olabilir farklı ihtiyaca farklı bütceye göre farklı marka ve modeller daha avantajlı olur yinee dipnot olarak dünyada en çok satılan markalar nelerdir dersen belki bir sıralama oluşturulabilir :))

turksoftware
23-09-2008, 02:10   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,015 mesaj
yelkowan
Gökhan kardeş aslında böyle bir sıralama yok kim derse anakatta asus, msi; işlemcide intel iyidir veya ekran kartında sparkle die çok ezbere ve kaynaksız sallama bir bilgi olur bu.
Neye göre Asus, neye göre Msi, neye göre intel, neye göre AMD vs...
Nedenine gelince farklı kullanıcılara göre farklı ihtiyaçlara göre farklı modeller var piyasada.
kimisi Asusun bir modelini kimisi gigabytenin bir modelini kullanır ihtiyacına göre ;fakat bu o markayı birinci veya en iyi yapmaz.

Şuan piyasadaki anakart üreticilerinin çoğu kendini isbatlamış ve çok köklü firmalar hepsi iyi bunları marka olarak değerlendirmektense piyssaya sürdükleri model olarak değerlendirmek daha mantıklı olur.
Örneğin geçen yıl türkiyede asusun commandosu çok büyük ilgi gördü ve satıldı bu yılda msı p35 neof serileri çok rağbet gördü. veya başka bir değerlendirme yöntemi türkiyede asusun satış sonrası hizmeti çok iyi olduğundan tercih nedeni olabilir (çizgi elektronik)
birkaç yıl önce AMD işlemciler oyuncuların ilk tercihiydi şimdi ise intel oldu yarın nolur belli olmlaz.

ayrıca ihtiyaçta çok önemli günümüz teknnolojisi için konuşursak eğer düşük bütçen varsa ve ofis uygulamaları dışında bilgisayar kullanmıyorsan büro bilgisayarı gibi amdli sistem oluşturmak daha avantajlı; fakat üst uç bir bilgisayar istiyorsan o.c. yapmayı seviyorsan ve bütçe sorunun yoksa intel sistemli kolay o.c olan bir anakart seçmek avantajlı olur mesela Asus Rampage Extreme gibi

Sonuç olarak böyle bir marka sıralama vermek yanlış olabilir farklı ihtiyaca farklı bütceye göre farklı marka ve modeller daha avantajlı olur yinee dipnot olarak dünyada en çok satılan markalar nelerdir dersen belki bir sıralama oluşturulabilir :))

Nerelerde kullanıcağına ve bütçeye göre değişir.

titi_boss_14
23-09-2008, 18:45   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
892 mesaj

ben sizlerin kullandığı ve memnun kaldığı markaları öğrenmek istemiştim ama yawww

Z1mBaBwE
23-09-2008, 19:02   |  #15  
Yıllanmış Üye
2,674 mesaj
disadvantageous
gigabyte ga-ma78gm-s2h kullanıyorum ne hız ne stabilite:))Sorunlu anakart ne zaman yeniden başlatsam dmı pool data 7sn bekletiyor xp çubuguda 8 dönmenin altına kolay kolay inmiyor(disk birleştirme virüs taramaları flan sonrası)Ben pişmaım.İnternetten araştırırsanı özellikle donanımhaber deki ilgili konuya ne kadar soru yaşayan var anlarsınız.Şuana kadar 3 anakart kullandım ama cafelerde flan asus kullanılan pc lere bakıyorum acılışlar baygaa hızlı.

anakart belirsiz:)
işlemci amd
Ekran kartı ati
hdd seagate (1 aydır kullanıyorum gayet memnunum)
Ocz
kasa ve soğutma( p4 kasa kullanıyorum:D 6 sene önceden kalma kapak devamlı acık bazen 1 fanı takıyıyorum cogu zaman o bile takılı deil ses yapasın diyE:D

Yine uzun oldu(Yazılarım sonucu uzun oldu yazmak istemiyorum)

Hergün 30-40 tane makina topluyoruz gigabyte anakart tercih ediyoruz kullanıcıların çoğu memnun.Asus artık alınmaz son zamanlarda ürünlerinin kalitesi iyice düştü asusun eski ürünleri sağlamdı örnek vereyim P5VD2VM-SE ati ekran kartı takınca mavi ekran veriyor sisteme işletim sistemi kurcaksınız diyelim diski görmüyor problemli bir model ve asus bunu hala satıyor.Bir diğer örnek M3A ethernet kartı sorunlu bios uptade yapmadan düzelmiyor.Bence gigabyte ayrıca senin anakartın modelinden çok müşteriye taktık memnunlar sendeki yavaşlık diskten kaynaklanıyor olabilir.

Son Düzenleme: Z1mBaBwE ~ 23 Eylül 2008 19:04
disadvantageous
23-09-2008, 22:33   |  #16  
Üye
63 mesaj

asus sadece internet cafede kullandım biraz o kadar.m3a alcaktım problemleri meşhur olduugndan vazgeçtim:)şimdiki aldığım gigabyte da aynı şekil cıktı:))Disklerle ilgili bişi deil herkez bundan dert yanıyor en azından donanımhaber dekiler.Hdd görsün diye benide cok ugrasırdı:))Bios tan aklıma gelmedi ahcı mode u ide yapmak ugras babam ugras delircem sandım:DNeyse aclılstaki sorunla aşırı ısınması dısında bi sorun yok zaten kışta geldi.Bios güncellemesi cıkarsalarda su acılıs sorunuda ortadan kalksa.

KraLeADeR
24-09-2008, 10:06   |  #17  
Yeni Üye
30 mesaj

Anakart: Gigabyte
Ekrankartı: Asus(Nvidia)
Ram: Kingston
HDD: SAMSUNG

delibas_ozi
24-09-2008, 13:30   |  #18  
Yeni Üye
36 mesaj
Morgue
HDD:
Beğendim %100 katılıyorum sana, özellikle işlemci, anakart ve ekran kartı konusunda...

Diablotical
24-09-2008, 14:51   |  #19  
Yıllanmış Üye
593 mesaj

AMD
ATI Sapphire toxic ler :D
Corsair
HDD Samsung
MSI özellikle platınum serileri

semih37
25-09-2008, 00:02   |  #20  
Yeni Üye
42 mesaj
Morgue
HDD:
asus veya gigabayte arasında fark yok fiyattan başka Beğendim