20 Ekim saat 21:15 sıralarında Balıkesir-Manyas gölü civarında 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Taa İstanbuldan dahi hissedildi.Deprem yaklaşık 20 saniye sürdü.İlk haberlerde merkez İstanbul olarak verildi ama sonra Manyas olarak düzeltildi.Şimdiye kadar can ve mal kaybı duyulmadı.
Marmara da deprem oldu
- 1
- 2
Evet oldu..
Geçmiş olsun..
Hayatın içinde "boşverin"..
Bu aralar Cem herşeye boşvermiş durumda.Can ve mal kaybı olmaması sevindirici.
Oradakiler hep tedirgin zaten.Teyzemden biliyorum bi gün koltukta otururuken bacagımı sallıyodum ondan bile korkmustu.
kuzeyden ve güneyden iki levha arasında bulunuyoruz,sürekli de sıkıştırılıyoruz(ege ye sürüklenme/ kaçış).Hal böyle olunca da,mevcut (önceden oluşmuş) kırık hatları(aktif faylar)boyunca böyle zaman zaman biriken enerjinin açığa çıkması (depremler)doğal ülkemiz için(maalesef).Depremlerin oluşmasında tektonik olayların yanı sıra:volkanik faaliyetler,yer altındaki büyük erime boşlukların çökmesi gibi nedenlerde etken olabiliyor.
Dün akşamüstü de Bursa_gemlikte yine 5.2 şiddetinde deprem oldu.Can ve mal kaybı yok.
Evet oldu..
Balıkesir, Bursa derken İstanbul`a yaklaşıyor..
Neyse olucağı varsa olur..
e yani.Dünya'da yaşıyoruz sonuçta.Zaten böyle küçük küçük olsa iyi.Birden boşaltmaz gücünü.
Alıştık artık yine PC başındaydım her zamanki gibi kalkmadım sandalyemden gelir geçer 5.2 nedir :) önemli olan daha şiddetlilerinin olmaması.. inşallahda olmaz :))
inşallah olmaz tabii,fakat (bugünkü vatan gazetesi)marmara kötü sinyaller veriyor,ALLAH korusun.Hele ki,Marmaranın altında Gölçük depreminden arta/geriye kalan(kırılmayan)kısım tek bir seferde kırılır ise(böyle olmıyacağı söyleniyor) işte o zaman tam bir felaket.Bekleneni parçalı(segmentler şeklinde) kırılma olacağı yönünde.
felaket tellallığı yapmamak gerekiyor, ama bir gerçek var ki bu büyük deprem yakın gelecekte büyük olasılıkla olacak ve bir an evvel önlem alınması gerekiyor. Ama sadece gerekiyor, gerekmesi bir şey ifade etseydi zaten bugün böyle savunmasız olmazdık ve 99'dan bu yana önlemler alınırdı, ama nerdeeeee....
Kandilli uyuyor hala kayıtlara geçmedi. Bugün durduk yerde denizin kabarması boşuna değilmiş.
kandilli uyur mu hocam. ne diyorsun?!?
Uyumayı boş verelim de dikkatimi çeken bir olayı anlatayım. Dün akşam saatlerinde güneş batarken hatta battıktan hemen sonra denizin dalgaları sahile vurmaya başladı. Bir an şaşırdım çünkü rüzgarın R si bile yoktu ve yaprak kıpırdamıyordu. Denize baktım acaba gemi falan geçiyormu diye, o da yok. Hatta az ilerimde bulunan bir kayık denize açılmak üzereydi ki dalgalardan ürktü herhalde zorlanarak geri döndü. Sanki suyun altında kuvvetli bir dalga geziyordu. Belli yerler bazen kabarıyor bazende girdap şeklinde dönüyordu. Deprem olabileceği aklıma bile gelmemişti ama denizin kıyıya yakın yerlerde durduk yerde kabarması garibime gitmişti. Dalga sadece kıyıya yakın yerlerde vardı biraz ileride dubaların olduğu kesimde su yüzeyi dümdüz dü. Bir süre sonra herşey normale döndü. Sonrası belli zaten. İşin ilginç yanı oturduğum masa sallanırken benim düşmesin diye pc yi tutmaya çalışıyor olmam.
99 depreminden sonraki artçıların birinde yine iş yerinde depodaydım. Birden etrafımda farelerin kaçıştığını gördüm. Ortada kedi falan yoktu, benden ürktüler diye düşünürken depodaki çelik raflar büyük bir gürültüyle sarsılmaya başladı. Aksi gibi binanın tüm anahtarları o an elimdeydi ve arka çıkış kapısını da az önce kilitlemiştim, üst kata da çıkmam imkansızdı. Mecburen raflar arasında beklemek zorunda kaldım. Aksi birşey olsa bu raflar birbirinin üzerine yıkılır bende aralarında güvende olurum hesabını yapıyordum. Neyse...
Şimdi demek istediğim farelerin depremi önceden hissettiğine inanmaya başladım. Birde denizdeki ani hareketliliğe. Çünkü marmara depreminde de denizde ani hareketlilik gözlenmişti.
haklısın çin depremi öncesi binlerce kurbağa gözükmüştü yollarda
Ben hissetmedim Kırklareli'nden.Allah 1999'u bir daha yaşatmasın hiç bir kimseye.
99 depremini biz ailecek duymadık, komşular uyandırmıştı gece. :D o da ayrı bir garip durumdu, dışarı bi çıktık herkes pijamalarla sokakta geziyor, biz de biraz dolaşıp eve geri girmiştik. Biz Ankaralıların tuzu kuruydu tabi.
Allah bir daha vermesin öyle felaket. Depremde yitirdiklerimize Allah rahmet eylesin.
Marmara da ve civarinda tehlike her an kapıda.
OHA 2006 nın konusu kim güncelledi şimdi bunu ?
- 1
- 2