masa üstü bilgisayar ilk kurulumu gibi

mutsen
23-03-2011, 21:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

selam arkadaşlar ben bilgisayara xp format attım driverlerini gerekli tüm proramlarını ofis felan temiz ce gerekli proğramları kurdum sorun şu:  ileriki zamanlarda sistem çökmesi virüs bulaşması veya herhangi bir sebepten yavaşlama olduğunda bu proğramlarıyla birlikte ilk günki gibi aynı yukardaki yazdığım  gibi tüm proğramları ve driverleri aynı şekile getiren proğram varmı sistem geri yükleme ama xp ninki gibi değilde bu ilk yaptıklarımızı bir cd dvd ye yükleyip tekrar ve takrar format atmadan proğram vasıtasıyla hemen kurabileceğimiz birşey varmı acaba ? saygılar 

doktormert
24-03-2011, 00:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
185 mesaj

arkadaşım bunun için 2 yol var;
1.yol  v-Lite gibi bir program yardımıyla kişisel format diskini oluşturabilirsin(istediğin programları, güncelleştirmeleri ekleyebilirsin böylelikle hazırlayacağın format cd'si veya dvd'sini kullanarak hem format atar hem programları yüklemiş olursun. tek tek program yüklemekle uğraşmazsın.)
2.yol ise diskinin imajını alabilirsin bunu da norton ghost veya acronis true home image programlarından biriyle gerçekleştirebilirsin. (bu programlar hali hazırdaki hard diskinin içeriğini bire bir kopyalar, örneğin ayarların, programların... şuanda ne yüklüyse sisteminde birebir kopyasını çıkarır.) (Bu programlar ücretlidir. Deneme sürümü hakkında acronis sanırım 15 gündü ama emin değilim. bi araştır istersen tam olarak ;) kolay gelsin

mutsen
24-03-2011, 20:50   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

teşkkür ederim arkadaşım bunları deniyeceğim

mutsen
24-03-2011, 21:23   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj

kardeş norton ghost u mesale imajı d ye yükledik tekrar c yi [xpnin olduğu yer] kurduğumuz zaman bizim depo görevi yapan d deki bilgilerimize silinirmi nette bu proğramı araştırıken öyle yazan arkadaşlar var tüm harddik siliniyor diyor