masa üstü pc ile kablosuz bağlanma

megaloman
21-09-2008, 19:23   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
588 mesaj

öncelikle selamlar..

birkaç gün sonra kısmet olursa bi yerde işe başlayacağım..işe başlayacağım yer biraz dağlık,inişli çıkışlı 350 konutlu bir kooperatif..bu kocaman siteye 2 bölgeye direk dikerek modem bağlamışlar..benim oturacağım evin tam karşısında bir direk var.aradaki mesafe 250 metre var..benim ev modem direğinden biraz daha yüksek bölgede.arada hiçbir şey yok..baktığım zaman direkteki beyaz modemi görebiliyorum..evimin iki yanındada laptopu olan arkadaşlarım var..az önce onların laptopları ile deneme yaptım..rapid premium üyeliğim var ve bir dosyayı 20-25 kb/s ile indiriyor.oda evin önündeki balkonda..içeriye geçtiğimde bu hız yarı yarıya daha düşüyor yani..benim sorunum şu:benim masa üstü bir pcm var.ben bu pcye nasıl bi şey yapmalıyımki indirme hızım 50 kb/s felan olsun..yada bütçem uygun,bir laptopmu alayım.bu konuda yardımlarınızı bekliyorum..en hızlı şekilde (özellikle evimin içinde ) nasıl bağlanabilirim..şimdiden teşekkürler

Mehmet-
21-09-2008, 20:25   |  #2  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Masaüstü pc'den bağlanmak için usb wireless almanız gerekmekte. Örnek amaçlı buradaki ürünleri inceleyebilirsiniz. http://www.hepsiburada.com/Depar ... ID=103939&sorting=3
Hız konusunda da yapabileceğiniz pek birşey yok açıkçası. İçeri girdiğinizde sinyal zayıflıyor, sizin sinyale en yakın yerde kullanmanız gerekecek.

Edit: Harici wireless alırsanız kaliteli olmasına dikkat edin. Çünkü laptop dahi size gelen sinyali zor alıyormuş içeriden...

megaloman
21-09-2008, 20:31   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
588 mesaj

bi usb wireless alsam buna ek olarak 7-8 metre kablo alsam ve içerden pencereden dışarı evin çatısına anten tarzı bişe yapsam etkisi olurmu acaba.yada olursa nasıl yapmalıyım..ne kullanmalıyım..teşekkür ederim

Mehmet-
21-09-2008, 21:22   |  #4  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
2,296 mesaj

Sizin bundan kastınız şu mu;
Usb kablo alacaksınız uzun. Bir ucunu bilgisayara diğer ucuna da wireless kartına takıp balkona mı bırakmayı düşünüyorsunuz?
Malesef bu dediğiniz olmaz. Usb kablo o kadar uzatılamaz. Performans alamazsınız.
Ama aracı bazı aletlerle sizin dediğiniz belki yapılabilir o konuda pek fikrim yok ama direk usb kablo uzatarak yapamazsınız...

megaloman
21-09-2008, 21:46   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
588 mesaj

evt öyle düşündüm bi an.yada nasıl yapılabilir.elimdeki imkanları biraz zorlayarak internet hızımı nasıl arttırabilirim kablo anten v.s.v.s..

Mehmet-
21-09-2008, 22:07   |  #6  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
2,296 mesaj
megaloman
evt öyle düşündüm bi an.yada nasıl yapılabilir.elimdeki imkanları biraz zorlayarak internet hızımı nasıl arttırabilirim kablo anten v.s.v.s..
İşte  aracı alet kullanarak nasıl yapılabilir pek bilgim yok o konuda. Ama tahmin edecek olursam sanırım siz bahsettiğiniz şekilde düzen kuramazsınız. Tabi bu benim tahminimdi. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır. İyi akşamlar diliyorum...

megaloman
21-09-2008, 22:12   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
588 mesaj

tşk ederimilginiz için iyi akşamlar