anlamadığım bir sebepten ötürü masaüstünü değiştiremiyorum
sadece mavi arkaplan var rengi değişebiliyorum ama herhangibir resim koyamıyorum . işin garibi masaüstüne sağ tıklayıp özelliklerden masaüstüne girdiğimde normalde windowsun kendi masaüstü resimlerinin hiçbire tıklayamıyorum o ekran hiç işlemiyor kilitlenmiş gibi. nedenini bir türlü bulamadım.
bilen birileri yardım ederse sevinirim,
şimdiden teşekkürler.
masaüstü arkaplanı
Arkadaşım bu problem benimde başıma geldi ama burda yardımcı olabilecek birini bulamadım şahsen :)...herkesin dediği virüs programı kur yada format at...Bu sorun regedit den düzenlenebilir neden mi...kullanıcı değiştirdiğinde ekran aynı demek ki sadece o user la ilgili bi soun var buda regedit den düzenlenir.yerini bulamadım bilende yok...birazda sen araştır istersen...bana göre regedit içinde HKEY_CURRENT_USER dan yapılacak...bulursan çözümü haberim olsun :)
o programda sorun olabilir yada monitöründe sorun olabilir
arkadaşlar
format attıktan sonra oldu bu ama şuan virüs programı yüklü değil acaba ondan olabilirmi ?
regeditten tam olarak nasıl yapılacak bilen varsa yardımcı olur inşallah
...
format at sorun çözülür. çünkü antivürüs programları o virüsü silmiyor... ben bulamadım...
regeditdeki yerleri:
HKEY_USERS\S-1-5-21-1275210071-2025429265-834562115-1003\Control Panel\Desktop\ConvertedWallpaper
HKEY_USERS\S-1-5-21-1275210071-2025429265-834562115-1003\Control Panel\Desktop\OriginalWallpaper
Regedit yerleri yukarıda. Yalnız bir şey söylemek istiyorum. bu büyük ihtimalle bir spy işi. Spybot freeware bir program bununla tara bilgisayardan silinsin o spy. Spyware programlar bilgisayardaki spy dosyasını siler ama ayarları eski haline çevirmez. Onları da yukarıdaki satırları bulup değiştirebilirsin.
c:/windows/system32 de services.exe yi calistir. temalar hizmeti duraksamiş olabilir. kolay gelsin..
arkadaşlar öncelikler cvplar için teşekkürler
fakat verilen yerlerde hiçbir yanlışlık yok ne services.exe
nede temalar bölümünde yok hepsi normal .
bir tek tarama yapmadım onu da en kısa zamanda yapıp deniycem.
formatı da zaten 1 ay önce atmıştım .
teşekkürler..
Masa üstünün web eklentisini açmış olabilirsin. Bunu kapatırsan düzelebilir
web eklentisi açık değil sanırım .
tam olarak nerden kapatılıyordu bu ?
sağ tuş özelliklerden masaustune gel orda genel bırde yaında web var.Web kısmına tıkla orda acık olan butun tırnakları kapat ve ok de
kardeş aynı sey benımde basıma geldı aralıksız 2 gun ugrastım cunku format atmak ıstrmıyordum. neler yapmadımkı pc nın cıgerıne ısledım ms den tut regedıttekı butun ısletım sıstemıne kadar bence hıc zaman kaybetme ve format at cunku yapabılecegın tek sey bu ayrıca ayrıca gorev yonetıcısını actıgında cpu kullanımı 70 ile 90 arasında hormonık hareket yapar işlemcın ısınır cok uzun sure kullanırsan makına kendını reset lemeya baslar o yuzden kendı pc sın ıcın formatla ve kurtul kolay gelsın
fazla uğraşmaya gerek yok aslında, öncelikle bu hataya sebebiyet veren adware, spyware gibi dosyaları bulman ve yok etmen lazım. Bunun için de bence en iyi programlardan biri "Spyware Doctor yada NOD32" herşeyi bulup temizliyor. Virüsten arındığına emin olduktan sonra o duvar kağıdı menüsü hala etkin değilse o zaman windows ta yeni bir kullanıcı oluştur ve onunla oturum aç. duvar kağıtlarını değiştirebildiğini göreceksin. ama yine de olmazsa fazla uğraşma formatla
aklıma gelmişken denetim masasındaki Windows Güvenlik Duvarı çalışıyor mu?
Kardeşlerim, sakınola bu tür bir problemle karşılaşırsanız format atmayın vede pes etmeyin. EN basit yolla probleminin çözümü: Yeni bir kullanıcı hesabı aç, diğer kullandıgın kullanıcı hesabını sil (silerken dosyaları tut de). Sonra yeni kullanıcı hesabında dilediğin masaüstü öğesini seç.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.