Arkadaşlar benim masaüstü bilgisayarım var ama aileminde bilgisayarda işleri oluyor tabi yetmiyor. laptop alıcaz sınırsız kablolu modem var laptop alınca masaüstü ile laptop'u aynı modemden internete bağlayabilirmiyim kablo vb. sorun değil detaylı açıklama yapıcak biri varsa ne mutlu bana.
Masaüstü +Laptop İnternet Bağlantısı
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Şimdi güzel kardeşim senin modemini tam bilmediğimden dolayı sana 2 çeşit açıklama yapıcam.
Eğer modeminde anten varsa yani kablosuzsa sorun olmayacaktır.
Sadece yapacağın laptop aldığınızda eve gelip kablosuz olarak bağlantı kuracaksın.
Diğer bilgisayarına hiç dokunmana gerek yok.
Ama modeminde anten yoksa buna kablolu modem denir.
O zaman modemin arkadasındaki ethernet kablosu taktığın yerlere bak.
Eğer sadece 1 tane giriş varsa bir tane switch al.Altta linkini verdim o gayet iyi işini görür.
Diyelimki aldın onu nasıl bağlayacaksın.
Bir tane kısa ethernet kablosu al.
Bir ucunu modemin arkasına diğer ucunu da aldığın switchteki herhangi bir yuvaya tak.
Daha sonra senin bilgisayarına takılı olan ethernet kablosunu o switche tak.
Laptop içinde artık nerede kullanılacaksa bir o kadar metrelik kablo yaptır.
Onun da bir ucunu switche diğer ucunu da laptopa tak oldu bitti.
Ama benim sana önerim eğer parada varsa bir tane kablosuz modem alman daha yararına olur.
Boşuna laptop için kablo alıp makinayı kabloya muhtaç etmezsin.Kablosuz olarak bağlanabilirsin.
Kablosuz öneri meselesine gelince alttakini alabilirsin.
Ben verdiğim iki linkteki ürünleri kullanıyorum taş gibiler maaşallah.
Modem başka da alabilirsin.Ben sadece kendi kullandığım ürünler olduğu için ve sorun yaşamadığım için koydum.Vatanda kalmamış ben 73 liraya almıştım ordan.