bilgisayarımda sadece arka plan resmi var. sadece görev yöneticisi çalışıyor. buradan bazı şeylere ulaşabiliyorum oda kışıtlı olarak. internet çok araştırdım hepsini uyguladım olmadı.sistem geri yükleme sadece içinde bulunduğumuz günü geri yüklüyor oda işe yaramıyor. masaüstüne sağ tıklanmıyor. araç çubu yok. önerileriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkerler
masaüstü ögeleri yok ve explorer.exe sorunu
Resimdeki yöntemi uygulayın ;
masaüstüne sağ tıklanmadığı için bunu yapamıyorum
ulaşılmıyor görev yönetisi dışıda hiçbir şey çalışmıyor. görev yöneticisi -yeni görev- kısmından bazı şeylere ulaşabiliyorum.
Virüs yemiş bilgisayar , şamar oğlanına dönmüş ...
virüs yok tarama yaptım zaten
Görev Yöneticisini Aç
Menüden: Dosya / Yeni Görev (Çalıştır...)'ı seç
Gelen kutuya explorer.exe yaz ve enter. Masaüstü açıldı. Ancak her açılışta bunu yapmak istemeyeceğin için bunu otomatik yapmak gerekli.
-C:\Windows\ klasörüne git.
-explorer.exe yi bul (İki tane explorer olacaktır, Bilgisayarım simgeli olandan bahsediyorum)
-Üzerine sağ tıkla / Gönder / Masaüstü (Kısayol Oluştur)
-Masaüstüne gel Bu kısayolun üzerine sağ tıkla / Kes
-Başlat / Tüm Programlar buradaki Başlangıç'a sağtıkla ve AÇ
-Masaüstünden kestiğin kısayol dosyasını buraya yapıştır ve pencereyi kapat. Windows'u yeniden başlat.
Son olarak bu işlemlerin ardından oluşan sonucu buraya yazarsan sevinirim.
explorer.exe çok dafa uyguladım olmadı masaüstü gelmiyor ikincisi ise başlat menüsü yok görev çubuğu yok sadece arka plan resmi var
kanolaydımexplorer.exe çok dafa uyguladım olmadı masaüstü gelmiyor ikincisi ise başlat menüsü yok görev çubuğu yok sadece arka plan resmiexplorer.exe yöntemi işe yaramadıysa Windows Onarma işlemini gerçekleştirmeni önereceğim. Windows Onarma işlemi sayesinde hiç bi verini ve Windows Ayarlarını kaybetmeden tüm sistem dosyalarını yenileyebilirsin.Windows XP CD'sini tak ve bilgisayarını yeniden başlat,
Önyükleme için bir tuşa bas,
Karşına gelen yazılarda Windows Kurtarma Konsolu için şu tuşa basın diyor, orayı atla.
Windows'u kurmak istediğin bölüm seçeneklerine kadar ilerle. Var olan Windows'u Onar için R'ye basınız diye bi seçenek olması lazım, onu seç ve Windows'un yüklenmesini bekle...
Windows XP CD'sini tak ve bilgisayarını yeniden başlat,
Önyükleme için bir tuşa bas, aynen böyle fakat
Windows XP CD'sini taktığımda buraya kadar geliyor sonra normal olarak bigisayar açılıyor. bilgisayar açıldıktan sonra windowsu yeniden kurdum olmadı. onarım işe yarayacağını sanmıyorum. aynı sorunu yaşayan biri onardığını ama sonuç hüsran
Windows XP CD'sini tak ve bilgisayarını yeniden başlat,
Önyükleme için bir tuşa bas,
burdan devam etse zaten formata raziyım ama bilgisayar normal olara açılıyor
sfc /scannow olmadı
BIOS'a gir(ilk açılırken Del tuşuna Bas)
Sanırım listede soldan 2. sırada olması lazım (biraz kurcalarsan bulursun) First Boot ...' gibi bişey var. Onu CD ROM yap. Açılırken CD'den Boot eder.
onlar tamam orada bir sorun yok xp cd takıyorum f8 tuşuna basayorum listede 3 tane var seçiyorum fakat bilgisayar hiçbir şey olmamış gibi açılıyor. görev yöneticisinden e diskimden açıyor. xp kur var bende kurdum fakat sonuç yine hüsran değisen hiç bir şey yok.
Windows açıldığında CD'yi takın Yine Görev Yöneticisinden Yeni Görev'i seçin, gelen kutuya CD-ROM'un sürücüsü ne ise: X:\setup.exe ya da X:\kur.exe'yi yazıp enterlayın XP kurulumu başlayacaktır.
format atmayı başardım. düzeldi şu anda hiç bir problem yok.herkese çok teşekkürler.
format attığ onuda yüzümüze gözümüze bulaştırdiğ önce d diskime yükledim c yi sildim sonra c ye atıp d diskim windowsu sildim yani anlayacağınız zorda olsa başardık. belki inanmayacaksınız ben siteye winamp tan ulaşıyordum.
maksad sayfa dolsun.
-THE END- -NİYAHET- -SON-
yeni oturum açsaydın belki işe yarardı neyse winamptan nasıl girdin belki bizede lazım olur?
gunofpoweryeni oturum açsaydın belki işe yarardı neyse winamptan nasıl girdin belki bizede lazım olur?winapın borewser ı var yani ie gibi ff gibi
gunofpoweryeni oturum açsaydın belki işe yarardı neyse winamptan nasıl girdin belki bizede lazım olur?güzel cevap ama sorun daha farklı. explorer.exe bile çalışmıyor, görev yöntecisinden çalıştır demesine rağmen.
bende de benzeri bi durum olmuştu ama virüs ana oturumu devre dışı bırakmıştı yeni oturum açınca sorun falan kalmamıştı o zaman
Aynı sorunu şu an ben de yaşıyorum yalnız birkaç farkla. Bende ne masaüstü simgesi var ne de anlattığınız yollarla sağ tık mümkün.
sadece explorer.exe değil hiçbir .exe uzantılı dosya açılamıyor ki virus için bir şeyler kurup temizlemeyi deneyeyim. CD/DVD rom da bulunmayan dokunmatik ekranlı bir ASUS modeli olduğundan o yöntemle format da atamıyorum. Flash bellek ile denedim o da olmadı. Ayvayı yemiş yorumlarınıza şimdiden doymakla birlikte bilgisayarcıya götürmeden önce son bir hamle var aklımda diyen varsa gerçekten dört gözle bekliyorum.
Bu arada fan probleminin de buna yol açabileceği şeklinde yorumlar okudum ve evet değişmesi gereken bir fanım var. Ama kızılderili numaralarıyla dilediğim her şeyi yapabiliyorken sadece bu sorunların yaşanması merakımı da cezbetmiyor değil, yeni alternatifler adına.
Teşekkürler şimdiden.