Casper marka masaüstü bir bilgisayarım var, vista home premium işletim sistemi kullanıyorum, ben de kablosuz akımına kapılarak telekomun kampanyasına katıldım ve kampanya kapsamında verilen Air Ties 205 modem ile kablosuz ağ ile internete bağlıyım.
Yaklaşık 15 aydır ufak tefek sorunlar dışında önemli bir sorun yaşamadım, ancak 10-12 gündür internet bağlantısında sık sık kesintiler yaşıyorum,telekomu aradığımda sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını söylediler, modemdeki ışıklar da bağlantı kesildiğinde bile sanki normal bir internet bağlantısı varmış gibi yanıyor. Air Ties Müşteri hizmetlerini aradığımda kontrolleri yaptılar ve onlar da sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını söylediler. Ayrıca splitter cihazı devre dışı bırakıldığında dahi internet yine gelmiyor. Yani splitterda da bir sorun olduğunu sanmıyorum.
Kablosuz ağı kaldırıp yeniden kurduğumda internet tekrar geliyor ama bazen 1-2 dakika sonra, bazen de 3-4 saat sonra internet tekrar gidiyor. Bazen de hiçbir şey yapmadan balantı gidip sonra kendi kendine geliyor. Kaspersky Anti Virüs ile bilgisayarımı tarattım, herhangi bir virüs çıkmadı. Güvenlik Duvarı ve Kaspersky Anti Virüs Programını devre dışı bıraktığımda dahi değişen bir şey olmuyor.
Sorunun sebebi hakkında bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var, kafayı yemek üzereyim...Sorun İşletim sistemi kaynaklı olabilir mi acaba??? Yani ayarlarda acaba bir değişiklik mi oldu, eğer öyleyse format atmak dışında nasıl eski ayarlarıma geri dönüp internete sorunsuz bir şekilde bağlanabilirim. Sistem geri yükleme ile bilgisayarı sorun yaşamadığım bir tarihe geri yükledim ancak yine değişen bir şey yok....