Merhaba, ben bir arkadaşımın xp olan masaüstü pc'sini Win7'ye dönüştürecektim.
ancak elimizde hiçbir driverin cd'si yok,
şimdi ben bu driverları neye göre ve nerden indirecem, bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz lütfen?
tabi bana yardımcı olmanız için pc hakkında bilgiye sahip olmanız gerekecek,
siz bana sorun ben size pc hakkındaki bütün bilgileri verebilirim,
lütfen yardımcı olun bana, halledelim şu işi...
Masaüstü win7 sürücüleri
zaten windows uptade genelde driverları kendisi buluyor arkadaşım ekran kartınında sitesinden indirirsin
Donanım eski donanım değilse ekran kartı dahil windows 7 updateden indiriyor zaten.Bence sen sistem bileşenlerini bir yaz ona göre vaziyet ne gösterirse yardımcı oluruz.
Merhabalar, arkadaşımın bilgisayarına format attım, yani xp'den win7'ye geçiş yaptım ancak dediğim gibi elimizde hiçbir driver yoktu, bu nedenle ekran kartında bir sorun yaşıyoruz yani windows aero özelliği aktif olmuyor..
"Görev Menüsü ve Başlat Menüsü Özellikleri" bölümündeki "Masaüstünü önizlemek için Aero Peek özelliğini kullan" seçeneği silik görünüyor,
aygıt yöneticisindeki ekran kartı bölümü resimdeki gibi
şimdi bu masaüstü pc'ye win7 uyumlu bir ekran kartı yüklemem gerekiyor ama hangisini? nvidia mı? ati readon mu?
bunlardan birisiyse hangi sürümünü yüklemeliyim? bunu nasıl belirleyecem lütfen yardım edin bana...bu arad gpu-z programınıda kullandım ama bir sonuç alamdım boş bir ekran çıktı karşıma
resmide gönderiyorum buyrun.
yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim
Bilgisayara everest ultimate yazılımını kurup donanımlara bakın, hatta çıktı txt dosya olarak bilgileri alıp kopyalayıp buraya yapıştırın. Tüm donanımlarınızı listeleyecektir.
buyrum, umarım yüklenmesi gereken ekran kartını bulabiliriz...
EVEREST Ultimate Edition
Rapor Türü Rapor Sihirbazı
Bilgisayar ****-BILGISAYAR
Oluşturan ****
İşletim Sistemi Microsoft Windows Vista Ultimate 6.1.7600
Tarih 2012-06-19
Saat 17:28
Özet
OS Servis Paketi -
Internet Explorer 8.0.7600.16385
DirectX DirectX 10.0
Bilgisayar Adı ****-BILGISAYAR
Kullanıcı Adı ****
Oturum Etki Alanı ****-Bilgisayar
Tarih / Saat 2012-06-19 / 17:28
Anakart:
CPU Türü Intel Pentium 4, 2800 MHz (21 x 133)
Anakart Adı Biostar P4M900-M4 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Anakart Çipseti VIA P4M900
Sistem Belleği 960 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
DIMM1: Kingston 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
BIOS Türü Award (08/28/07)
İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM1)
İletişim (COM ve LPT) ECP Yazıcı Bağlantı Noktası (LPT1)
Görüntü Birimi:
Görüntü Bağdaştırıcısı Standard VGA Grafik Badatrcs (64 MB)
3D-Hızlandırıcı VIA Chrome9
Monitör Genel PnP Monitör [NoDB] (1843185676)
Çokluortam:
Ses Bağdaştırıcı Realtek ALC862 @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller
Depolama :
IDE denetleyici VIA Bus Master IDE Denetleyici - 0571
IDE denetleyici VIA Seri ATA Denetleyici - 5337
Disk Sürücüsü ST3250312AS ATA Device (232 GB, IDE)
SMART Sabit Disk Durumu OK
Windows Görüntü
[ Standard VGA Grafik Badatrcs ]
Görüntü Bağdaştırıcısı Özellikleri:
Aygıt Tanımı Standard VGA Grafik Badatrcs
Bağdaştırıcı Dizgisi VGA
Yonga Türü VIA M3364
DAC Türü 8 bit
Bellek Boyutu 64 MB
Yüklü Sürücüler:
vga 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)
framebuf 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)
vga256 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)
vga64k 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)
Arkadaşta ekran kartı yokki.. Senin ekran kartın motherboard. Anakart modelinden bulunabilir driverları.
Anakartın bütün driverlarını " http://www.biostar.com.tw/app/tr/mb/introduction.php?S_ID=283 " web sitesinden edinebilirsin.( Sürücü Sekmesinden)
kardeş benim ekran kartına ihtiyacım var, anakartın driverlarına ihtiyacım yok ki, verdiğin linktede ekran kartı (graphics card) driverı yok
peki hangi ekran kartını yüklemeliyim
Kardeşim boşver sen şimdi onları ve şunları adım adım uygula
Aygıt yöneticisine gir aygıta sağ tık özellikler de ordan "ayrıntılar" sekmesine gel aşşağıdan "donanım kimlikleri" seç PCI/VEN li 4 sıra kod çıkıcak her hangi birisini seç (tavsiyem en üsttekini seçmen) ctrl+c yöntemi ile kopyala. Sonrasında google amcamıza "devid.info" diye sor oraya o kopyaladğını yapıştır arama yap. Çıkan sonuçlardan win7 olan bir driver indir kur. İstersen ordan hangi model olduğunu tam ve net bir şekilde öğrenip kendi sitesinden de indirme yapabilirsin.
Biliyorum anlatması uzun ama yapması çok kolay ve kısa :)
http://www.biostar.com.tw/app/tr/mb/introduction.php?S_ID=283 bu sayfada sürücü sekmesi içinde onboard vga içindeki işletim sistemine uygun olanı indir kur
Kardeşim boşver sen şimdi onları ve şunları adım adım uygulakardeş bu dediğini de ve bu mesajından sonra yazmış olduğun mesajıda aynen yaptım.Aygıt yöneticisine gir aygıta sağ tık özellikler de ordan "ayrıntılar" sekmesine gel aşşağıdan "donanım kimlikleri" seç PCI/VEN li 4 sıra kod çıkıcak her hangi birisini seç (tavsiyem en üsttekini seçmen) ctrl+c yöntemi ile kopyala. Sonrasında google amcamıza "devid.info" diye sor oraya o kopyaladğını yapıştır arama yap. Çıkan sonuçlardan win7 olan bir driver indir kur. İstersen ordan hangi model olduğunu tam ve net bir şekilde öğrenip kendi sitesinden de indirme yapabilirsin.
Biliyorum anlatması uzun ama yapması çok kolay ve kısa :)
S3Tray Plus, S3 Screen Toys programını yükledi.
ve aygıt yöneticisinde "Görüntü Bağdaştırıcıları" adı altında şuan böyle birşey yazıyor.
ancak pc'de windows aero özelliği hala aktif değil bunu nasıl halledecez lütfen biri yardım etsin bana.
resimde de gösterdiğim gibi kırmızı karenin içinde bulunan windows aero peek özelliğini aktif edemiyorum, lütfen biri yaardımcı olsun bana
güncel....hala yardım bekliyorum.