masaüstünde hiçbirşeye tıklıyamıyorum

superleggera
31-03-2013, 08:49   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
70 mesaj

İyi günler.bilgisayarımı belli bir süre kullandıktan sonra masaüstü ögelerine tıklıyamamıyorum.mause gayet normal çalışıyor. görev cubgundakı ogelere tıklıyabılıyorum.gorev cubugunun en sagında masaustune gecmke ıcın bulunan kısayaol harıc tum gorev cubugu ogelerını kullanabılıyorum.masaustunde sag tus yenile yapmak ıstıyorum fakat oda olmuyor.bilgisayarı yenıden baslattıgımda sorun ortadan kalkıyor fakat bır sure kullandıktan sonra tekrar aynı sey oluyor.yardımcı olursanız seviniri teşekkürler.

işletim sistemi windows 7 64 bit home basıc hp pavilion g6 1030st i5 işlemci 4gbram 500gb hdd

badwizard
31-03-2013, 10:40   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj

Bu sorun makinayı kullanmaya devam ederkenmi oluyor, yoksa arada 10 dk filan kendi haline bırakıncamı?

superleggera
31-03-2013, 10:46   |  #3  
OP Üye
70 mesaj

genelde pcyı acık bırakıyorum gece download yapıyorum dun gece o durumdayken sabah kalktıgımda masaustundekı seylerı tıklıyamıyodum .dun aksam ustude sadece ınternetı kullanıyordum google chrome bı sure oyun falan oynadım netten zynga falan facebookta sonra masaustundekı seylerı tıklıyamadım.

Son Düzenleme: superleggera ~ 31 Mart 2013 10:48
badwizard
31-03-2013, 12:03   |  #4  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
1,013 mesaj

Makinanın güç seçeneklerini etkileyen bazı programlar sistemin timeout olduğunu varsayıp ekranı kilitliyor olabilir, Control Panel\All Control Panel Items\Power Options yolunu izleyerek ayarları istediğin şekilde ayarlayabilirsin, ne yapacağını bilmiyorsan ayarları varsayılanlara çekmekte sorununu çözebilir.

murat5038
31-03-2013, 13:47   |  #5  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

Kısa yollar ,Zyngna,Oyun indirme,Virüs oluşturabilcek unsurlar ve nedenleri var.Birde antivirüs yoksa haliyle virüs olma ihtimali yüksek bir antivirüs yükle tarama yap.Eğer antivirüs bişey bulamazsa Malwarebyte indir.

superleggera
31-03-2013, 13:50   |  #6  
OP Üye
70 mesaj

güç seçeneklerinden yüksek performansı seçtim makinayı satın alalı yaklasık 1.5 yıl oldu genelde yuksek performansta kullanırım bu  donma sorunu yenı cıktı karsıma yınede dedıgın gıbı yapıp 1 gun test etcem.

superleggera
31-03-2013, 13:54   |  #7  
OP Üye
70 mesaj

bende virüsten şuphelenmıstım dedıgın gıbı bu olayı bı kere daha yapmıstı makınam sonra format attım. yenıden kurdum genelde kullandıgım programları.genelde aynı programları kullanırım dun battlefıeldplayfourfree oyununun kıck problemı yuzunden punkbuster dıye bıse kurmustum.bugun onu sıldım.artı guncellestırma yapmam makınam stabılıze bı halde calıssın dıye pcyı kurduktan sonra ıılk ısım wındowsla ılgılı guncellestırmelerı kapatmaktır.yanlıslıkla bı kac guncelleme yuklemıstım bugun onlarıda sıldım eskı ılk kurulmus halıne getırdım.güçle ilgil yukarda arkadasın dedıgını deneyıp daha saonra seın dedıgın gıbı vurus taraması yapıcam.ona göre size bir cevap atıcam ilgilendiğiniz için tesekkurler.

superleggera
01-04-2013, 08:02   |  #8  
OP Üye
70 mesaj

sorunu dün gec tesadüfen buldum galiba sorun hotspot shield den kaynaklanıyo programı kapattıktan sonra masaustunde hıcbırseye tıklayamadım bende programı tamamen kaldırdım. bılgısayarı yenıden baslatmadıgım halde hersey normale döndü.sorun sanırım hotspot shield da dün gece makınayı acık bıraktım sabah hersey normaldi.sorun tekrar yaşanırsa size haber vericem ilgilendiğiniz için tekrar teşekkürler.

badwizard
01-04-2013, 13:26   |  #9  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
1,013 mesaj

Açık kaynak olmayan hiç bir üçretsiz programa güvenme, bahsettiğin programın çok kullanılıyor olması çok iyi olduğunu göstermez, heleki vpn gibi bütün internet trafiğini teslim ettiğin bir programın güvenilir olması önemlidir, vpn kullanmak yerine güvenilir dns sunucularını kullanmak çok daha az risk taşır ayrıca bunun için makinana program kurman gerekmez, aslında vpn içinde program kurman gerekmiyor ama hotspotshield manuel bağlantı desteklemiyor ve sisteme dahil olabilmek için programınıda kurmak zorunlu, eğer gerçekten iyi niyetli olsalardı vpn ağını kapalı kapılar ardında tutmak yerine opendns.com gibi bağlantı parametrelerini paylaşırlardı. kaldıki topladıkları veri kendilerini oldukça zengin etmiş olacakki her yerde eşşek kadar reklamları eksik olmuyor.

superleggera
03-04-2013, 00:35   |  #10  
OP Üye
70 mesaj

ona benzer bı program var mı bıldıgın yada napmalıyım ?

LvvNt
03-04-2013, 17:22   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 22
387 mesaj
Alıntı: superleggera  
ona benzer bı program var mı bıldıgın yada napmalıyım ?

Dns ayarlarını değiştir. Hiç Hotspot gerekmiyor.