Masaüstüne alternatif 10 Chrome uygulaması

CHIP Online
12-12-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sadece bu 10 Chrome eklentisi; PC'nize kurduğunuz pek çok pahalı yazılımı gereksiz yapacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mas ... gulamasi_37489.html

Resimlerle: Her laptop'a lazım 24 taşınabilir araç!

Yaklaşık 22 sene önce ortaya çıkan ilk web tarayıcısı, HTML sayfalarını pasif olarak işliyordu. Bugün ise modern web tarayıcıları, kendi başlarında büyük bir platform haline geldiler. Neredeyse küçük bir işletim sistemi gibi genişleyen tarayıcılar, karmaşık JavaScript kodlarından Flash eklentilerine birçok işle başa çıkabiliyorlar.


Peki masaüstü uygulamaların yerini tamamen web'dekilerle değiştirip işinizi tarayıcınızdan yürütmeniz mümkün mü? Bu konudaki tecrübelerimiz biraz karışık, ancak web uygulamarının komple masaüstü yazılımlarının yerine geçmek üzere tasarlanmadığını söylemeliyiz. Ancak tarayıcınız içinden çalışan web uygulamaları, son senelerde oldukça geliştiler. Bu yazımızda ise masaüstü yazılımlarına alternatif 10 web uygulamasını bir araya getirdik.


Kelime işleme: Google Drive Documents


Çok karmaşık işler yapmıyorsanız, hemen şu andan itibaren kelime işlemcinizi Google Drive'daki kelime düzenleyicisi ile değiştirebilirsiniz. Arayüzle bir süre zaman geçirip ona alışmanız gerekecek. Word dosyalarını sıkça gönderip alıyorsanız, bir belgeye başkalarını davet ederek onu aynı anda rahatlıkla düzenleyebilirsiniz.


Tüm Konu: Masaüstüne alternatif 10 Chrome uygulaması

Resimlerle: Her laptop'a lazım 24 taşınabilir araç!

Kaynak: www.chip.com.tr