Masaüstüne Ekran Kartı + Ram Takviye uyumlu parça

canberkkosten
01-03-2016, 22:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

Öncelikle herkese iyi forumlar ;

Şu anda masaüstümde MSI Military 2  PCIE OC GENUE II anakart var üzerinde 2 adet 4x2 toplamda 8 GB mevcut ve 2 adet boş ram yuvası var.
Anakart üzerindeki ekran kartı Sapphire HD 6950 2 GB DDR5

Power Supply: 750W

Bilgisayarım bazı oyunlarda bu yıl problemler yaratmaya başladığı için RAM ve Ekran Kartı takviyesi yapacağım. Fakat donanım konusunda bu anakart hangi RAM ı destekler hangi ekran kartı daha uygun olur kararsız kaldım anakartı yakmaktan korktum.

Ekran kartı olarak :Sapphire R7 370 NITRO Dual-X OC 4GB GDDR5 256Bit

Ram olarak ise : Tek soket 8 GB düşünüyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum
Bu donanımlar anakartımda sorun yaratır mı

DiamondMines
03-03-2016, 10:15   |  #2  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj
Alıntı: canberkkosten  
Öncelikle herkese iyi forumlar ;

Şu anda masaüstümde MSI Military 2 PCIE OC GENUE II anakart var üzerinde 2 adet 4x2 toplamda 8 GB mevcut ve 2 adet boş ram yuvası var.
Anakart üzerindeki ekran kartı Sapphire HD 6950 2 GB DDR5

Power Supply: 750W

Bilgisayarım bazı oyunlarda bu yıl problemler yaratmaya başladığı için RAM ve Ekran Kartı takviyesi yapacağım. Fakat donanım konusunda bu anakart hangi RAM ı destekler hangi ekran kartı daha uygun olur kararsız kaldım anakartı yakmaktan korktum.

Ekran kartı olarak :Sapphire R7 370 NITRO Dual-X OC 4GB GDDR5 256Bit

Ram olarak ise : Tek soket 8 GB düşünüyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum
Bu donanımlar anakartımda sorun yaratır mı

HD 6950 çok kötü bir kart değil fakat eskidi. İşlemci modelini yazmadın i5 olarak tahmin ediyorum. Bence R7 370 biraz düşük kalır alabilirsen R9 380 veya R9 380X almaya bak. Bulabilirsen R9 290 da olabilir bütçene göre ayarla fakat ram takviyesi yapmana gerek yok bence yinede sana kalmış.

canberkkosten
03-03-2016, 18:58   |  #3  
OP Taze Üye
9 mesaj

Aslında şu an ki bütçeme göre R7 alıyorum sadece biti ve GB si kendi ekran kartımdan üstün olduğu için . Aldığım kart 1 yıl en az oyunları ve bazı programları üst seviyede çalıştırır diye tahmin ettim. Önümüzdeki yıl tekrar bir üst model alabilirim diye düşündüm. Sizce bu ekran kartı ve 16 GB ram ile bu yıl ve onumuzdekı yıl oyunları yüksek performansta oynayamam mı işlemci tahmin ettiğiniz gibi bu arada .

canberkkosten
03-03-2016, 18:58   |  #4  
OP Taze Üye
9 mesaj

Aslında şu an ki bütçeme göre R7 alıyorum sadece biti ve GB si kendi ekran kartımdan üstün olduğu için . Aldığım kart 1 yıl en az oyunları ve bazı programları üst seviyede çalıştırır diye tahmin ettim. Önümüzdeki yıl tekrar bir üst model alabilirim diye düşündüm. Sizce bu ekran kartı ve 16 GB ram ile bu yıl ve onumuzdekı yıl oyunları yüksek performansta oynayamam mı işlemci tahmin ettiğiniz gibi bu arada .