--------------------------------------------------------------------------------
bugün pc bu 2 mavi ekran hatası çıktı acaba bu hatalar neden oluyor
mavi ekran 0x00000109 ve 0x00000fc bu hatalar nede
Windows vistada karşılaşılan bir mavi ekran.
Services pack 1 yüklümü ?
başlat çalıştıra yada direk başlat menüsündeki kutucuğa bunu yaz: sfc /scannow enter a bas. bu sistem dosyalarını düzeltiyor senin aldığın hata çekirdekte br programın yada dll in değişmesi ile oluşan hata büyük olasılık tema değişikliği yada bir media packet eklentisi kodek vs gibi.
Vista Tuneup gibi programları kullanarak gereksiz programları kaldır.
not: bu arada windows update açık olsun bütün güncellemeleri çektiğinden emin ol.
sp1 yüklü 64 bit vista
hata'nın sebebi ntoskrnl.exe bu nedir ki
Şerohata'nın sebebi ntoskrnl.exe bu nedirbir soru sormuştum hazır tema yükledin mi açılış ekranı falan onu bir söylesen?
tema yok açılış ekranı da yüklemedim
Mustafa@PCBaşlat/Arama çubuğuna sfc /scannow yazıp enterlayın,mustafa@pc yukarıyı okudun mu önerileni niye öneriyorsun kardeşim?Hata tam boot sırasında mı oluşuyor ?
Mustafa@PCVista dvd'sini takıp ile onarmak ile "Başlat/Arama çubuğuna sfc /scannow yazıp enterlayın" bunu yapmak arasında kolaylık açısından fark olduğu için önerdim.koyu renkli kod önerdim artı maviekran veren exe sistem dosyası ve büyük ihtimal driver hatalı driver yada bir program tarafından çakışıyor.
hala kurtulamadım şimdi de Stop 0x00000A hatasını aldım ram mi değişsem
hatta 0x0000050 hatası da aldım
hep hata ntoskrnl.exe den çıkıyor
şimdi de 0x00001A hatası bu sorun ram sorunu