arkadaşlar daha önce konu açmıştım ama cevap bulamadım ltfn yardımcı olrmusunuz.windows 7 yükleme tamamlandıktan sora windows starting yazısının hemen arkasından mavi ekran alıyorum ltfn yardımcı olrmusunuz acaba sorun nedir https://www.chip.com.tr/forum/7-y ... hatasi_t140885.html
mavi ekran acil yardım
PC özelilkeri nedir POWER kaç watt
mavi ekran alıyorsan öncelıkle ram degistir sonra hdd degıstır.
Kurulumdan sonra ilk gerçek işletim sisteminizin donanımları kullanarak açılmasında sistem doananmları değerlendirir, sürücülerini yükler ve kullanarak açılır. Bu aşamada ayrıca sistem donanım puanlaması (derecelendirilmesi) de yapılır. Tahiminim odurki sisteminiz sürücüsü yüklenemeyen veya hata veren bir donanımdan dolayı mavi ekran hatası vermektedir. Soruınunuzu çözmek için mavi ekrandan sonraki ilk açılmada sistemi açarken harici tüm donanımları çıkartıp sistemi açın ve açarken F8 tuşu ile açılış seçeneklerine ulaşıp sistemi güvenli modda açarak aygıt yöneticisinden yüklenmemiş (soru işaretli) ve sürücüsü hatalı yüklenmiş (ünlem işaretli) donanımları kontrol edin. Sürücüleri ya kaldırın yada netten kendiniz indirip yükleyin. Sonrasında sisteminiz normal şekilde açılacaktır.
ati radeon hd 512 ekran kartı,2gb ram,amd athron 2x işlemci,500gb harddisk özellikli bi makine(harddiski nedn onarmam gerekio)
edit:
anlayamadğm şey xp yi kurarken sorunsuz kurması :S:S:S
Flood yapmak yerine bir önceki mesajınızı düzenleyin lütfen.
Mesajınız düzenlenmiştir.
Onarmazsan onarma ya bende can atıyodum senin sorununu çözmeye!
sorun hdd veya ram değil. bu hatayla kendimde karılaştım saçma gelebilir. ancak windows 7 kurdugun dvd değiştirip başka bir dvd ile yüklemeyi dene. sorun dvd den de kaynaklı olabilir. iki ram kullanıyorsan tek ram ile kurulum yapmaya çalış