Bu sorun 98 den beri PC kullanan biri olarak beni bezdirdi ve cd takmaya PC yi acmaya cekinen biri oldum.
Sorun şu : bi onceki P4 3.0 GHZ - 1 GB ram - ASUS P5 anakartlı makinem elektrik voltajı düşer gibi reset atmaya başladı ama nadiren olurdu. Sonra sıklaştı bir gün MAVİ ekran ardından RESET attı ve sonra XP yi acamadım. FORMAT da atamadım. Ne komut istemi ne GÜVENLİ mod hiçbiri açılmadı. Bikaç gün sonra - 3 gün önce yani - yeni Sistem aldım. 1 gün sonrası bu da aynı şeyi yapınca canım fena sıkıldı. Elektrikten olablr dediler. TEDAŞ a sordum voltajda sorun yok - Topraklama tamam. sistem devamlı reset atınca aldığım yerdeki eleman da ANAKART bozulmuş dedi. 1 saat sonra Sistemi geri almayı becermiş ANAKART bozulmamış. Yani dünden beri PC yi çekine çekine açıyorum. Nedir bu bilgisayarın derdi ? Eskisi yapıyor hadi bu neden yapıyor. Tozları temişlemiş parçaları çıkarıp takmıştım. Aldığım yerdeki kişi tavsiye etti aşağıdaki sistemi. Parçalarmı uyumsuz - yüklediğim bişeydenmi oldu ... bilemiyorum.
Bu arada YENİ PC deki SORUN chip cd lerinin birinden ZONE alarm yüklemiştim o sıralarda başladı. Eskisini hiç bilemiyorum.
Sistemim : AMD 5600 A64 X2
GIGABYTE M61-PM FSB
2048 MB = 1024 DDR2 667 KINGSTON * 2
SAPPHIRE 256 MB ATI X1900 GT
WESTERN DIGITAL 250 GB SATA2 250 WATT
ASUS TA250 KASA
20X SAMSUNG DVDRAM
19" SAMSUNG 940 BW MONITOR