mavi ekran hata bildirimi

odyofil
09-02-2008, 15:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

bir hafta önce sapphire hd 3850 ekran kartı aldım bilgisayara takarak kartla gelen kurulum cd sini kurdum herşey normal sonra call of duty4 oyununu kurdum oyun oynamak için masaüstündeki kısayola tıkladığımda birden mavi ekran geldi ve reset attı sorun win32k sys PAGE_FAULT IN_NONPAGED_AREA hata mesajı alıyorum sizce ne yapmamlazım TEŞEKKÜRLER...

gıgabyte k8n-slı amd 939 4200x2 sapphire hd3850 hıgh power 620w kingston ddr400 dual 1gb samsung 120gb hdd

trezeguet12
10-02-2008, 01:05   |  #2  
trezeguet12 avatarı
Üye
81 mesaj

Bence sorun sürücü eğer daha önce bi ekran kartın varsa ve onun sürücülerini kaldırmamışsan bu tür sorunlar çıkıyo.Bide sana tavsiyem ekran kartının kendi sürücüsünü indirmen.ekran kartın ati chipsetli ve şu anda amd nin şirketi.şu adresten en son sürücüyü indir ve kur.

odyofil
12-02-2008, 22:36   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

psu güçlendirdim 620w xp işletim sislemini yeni baştan kurdum ekran kartının driverini yükledim sorunsuz sonra call of duty 4 oyununu kurdum masa üzerindeki kısayola tıkladığımda yine mavi ekran geldi ve hata raporu Win32k.sys PAGE-FAULT-IN-NONPAGE-AREA (0000050)
diye hata verdi ve resetledi. Tekrar açılınca sislem bilgisayarbüyükbir hatadan kurtarıdı dedi acaba sorun hala ne olabilir. gücel driverleri yül derseniz onlarıda yükledim renk sorunları meydana geldi sora HOTFİX denilen dosyayı kurdum bilgisayar mavi ekran hatasını devamlı vermeye başladı bigisayarı daha önceden aldıgım akronis yedeği ile geri döndüm ancak yine oyuna girerken mavi ekran hatasını veriyor işin icinden çıkamadım yardım ederseniz sevinirim TEŞEKKÜRLER...

GIGABYTE GA-K8N-SLI AMD ATHLON CORE DUO 4200 KİNGSTON DDR400 2x512 MB DUAL CHANEL SAPPHİRE HD3850 256MB-256 BİT HIGH POWER 620W

niyazi
13-02-2008, 14:59   |  #4  
Üye
95 mesaj

Belirli Durma Hataları
Bazı durma hataları, hatanın nasıl giderilebileceğini belirlemenize yardımcı olacak "DATA_BUS_ERROR" gibi açıklayıcı mesajlar görüntüler. Bu bölümde belirli durma hatalarında, aldığınız mesajın türüne göre sorun giderme işleminin nasıl yapılacağı açıklanmaktadır.

ÖNEMLİ

Bu bölümde anlatılanlar sadece uzman kullanıcılar tarafından uygulanmalıdır,sadece bilgi olarak verilmiştir.

Tablo 1 Yazılım ve aygıt sürücüsü hataları

Hata Numarası Açıklayıcı Metin
0x0000001E KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
0X000000D1 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
0x000000EA THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER
0x00000050 PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
0X0000000A IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
0x0000007B INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
0x0000009F DRIVER_POWER_STATE_FAILURE
0XC000021A STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINAT ED
0XC0000221 STATUS_IMAGE_CHECKSUM_MISMATCH

Not: 0x0000001E, 0x0000000A ve 0x0000007B numaralı durma hataları genel donanım hatalarından da kaynaklanabilir. Burada gösterilen adımlar bu hataları gidermezse, Donanım Arızalarından Kaynaklanan Hatalar konusunda anlatılan adımlara bakın.

Genel Durma Hataları bölümündeki adımları uygulayın. Durma hatası devam ediyorsa, aşağıdaki adımları deneyin.

Yazılım ve aygıt sürücüsünden kaynaklanan durma hatalarını gidermek

1. Durma mesajında belirtilen sürücünün Windows Donanım Quality Labs (WHQL) tarafından imzalanmış ve onaylanmış olup olmadığını kontrol edin. İmzalanmamış sürücüleri kontrol etmek için Sigveriv.exe uygulamasını çalıştırın.

2. Durma mesajında belirtilen sürücüyü yükleme ortamınızdaki daha iyi bir kopyasıyla veya üreticiden edineceğiniz güncelleştirilmiş bir sürümü ile değiştirmeyi deneyin.

3. Durma mesajında belirtilen sürücüyü veya yeni yüklenen sürücüleri devre dışı bırakın.

4. Windows XP Professional ile birlikte verilmeyen bir video sürücünüz varsa, onun yerine standart VGA sürücüsünü veya Windows XP ile birlikte verilen uyumlu bir sürücüyü kullanmayı deneyin.

5. Antivirüs, disk birleştirme, uzaktan kumanda, güvenlik duvarı veya yedekleme programları gibi filtre sürücüleri kullanan yazılımları kaldırın.

6. Kurtarma Konsolunu çalıştırın ve sistemin algıladığı hataları onarmasına izin verin.

Kurtarma Konsolu ile ilgili daha fazla bilgi için Bilgilerinizi Yedekleme ve Kurtarma konusuna bakın veya Yardım ve Destek Merkezini kullanın.

7. Eğer hata, bilgisayarınıza RAM ekledikten hemen sonra oluştuysa, sayfalama dosyası hasar görmüş veya yeni RAM bozuk ya da uyumsuz olabilir. Bu durumda, Pagefile.sys dosyasını silin ve sistemin RAM yapılandırmasını eski haline getirin.

Yukarıdaki bilgiler ALINTIDIR..ve Tavsiye niteliğindedir ;)

Mavi ekran hata kodları ile ilgili biraz daha ayrıntı istersen  aşağıdaki siteyi ziyaret edebilirsin..

VEYA

Son Düzenleme: niyazi ~ 13 Şubat 2008 15:45
odyofil
13-02-2008, 22:25   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

çok teşekkürederim çok makbule geçti

cembalki
26-06-2008, 13:18   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

aynı problem bende var nasıl cozdunuz anlatırmısınız 3 kere format attım bios update ve driverları cektim yetmedi ramle ekran kartındadır problem diye onları baska pcde denedim en son harddiskte oldugunu dusunmeye basladım 720g sata benimki 75gblık bi harddiskte sorunsuz calıstı oyunlarda ekranı alta atınca yada oyun sırasında geliyo bu mavi ekran ve hata