Mavi ekran hatası ingilizce bilen arkadaşlar

jupiter65
25-05-2009, 11:37   |  #1  
jupiter65 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,172 mesaj

Dün de bir hata verdi ama virüs ile ilgiliydi. Tarattım buldum virüsü. Bugün de bu hatayı aldım.

Check to be sure yor have adequate disk space if a driver is  indentified in the stop message, disable the driver or chek with the manufacturer for driver uptades. Try changing video adapters.
Check with your hardware wendor for any Bios uptade. Disable bios momory options such as caching or shadowing. İf yo need to use safe mode to remove or disable componenents, restart yoru computer, press F8 to select Advanced startup otions, and then select safe Mode.

hamann7725
25-05-2009, 12:15   |  #2  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj

Check olmak emin yor olması yeterli disk alanı, bir sürücü durdurmak mesajda indentified ise, devre dışı bırakmak için sürücü veya Chek sürücü uptades için üreticinize. Video adaptörleri değiştirmeyi deneyin.
Herhangi bir Bios uptade için donanım wendor danışın. Devre dışı bırakmak gibi önbellekleme veya gölgeleme gibi BIOS momory seçenekleri. Eğer sen veya devre dışı bırakmak componenents, Gelişmiş başlangıç otions seçmek için yoru bilgisayar, F8 tuşuna basın yeniden başlatın ve sonra da kaldırmak için güvenli modda kullanmak güvenli Mod'u seçin gerekir

Google translate bu kadar çevirdi Kahkaha

PcMaKeR
25-05-2009, 12:17   |  #3  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Driver çakışması.

Güvenli kipte girip ekran kartı driverını kaldırmalı yada sistemin için günvel uyumlu driverı yüklemelisin diyor. Yada bir program çalışması var onu kaldır diyor. Bios güncellemesi de yap diyor amma öneri vermiş ha. sırayla git.

güvenli kipte giriyorsa driverdan yada programdandır ama güvenli kiplede girmiyorsa bios u load default settings ile sıfırla öyle dene.

gokhan38
25-05-2009, 13:18   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

ne zaman tam bır cevırı programı cıkacak cok merak edıyorum.
gelecekte  ucan araba yapacakları kesın ama cevırı programı bıraz zor olacak gıbı
:)

jupiter65
25-05-2009, 13:44   |  #5  
jupiter65 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,172 mesaj
PcMaKeR
Driver çakışması.

Güvenli kipte girip ekran kartı driverını kaldırmalı yada sistemin için günvel uyumlu driverı yüklemelisin diyor. Yada bir program çalışması var onu kaldır diyor. Bios güncellemesi de yap diyor amma öneri vermiş ha. sırayla git.

güvenli kipte giriyorsa driverdan yada programdandır ama güvenli kiplede girmiyorsa bios u load default settings ile sıfırla öyle dene.

Aygıt sürücüsünde tüm aygıtları kontrol ettim. Güncel olduğun belirtiliyor. Ana kart, ekran kartı vs..

Program çakışmasını nasıl anlayabilirim?

Ana kart güncelse, bios güncellemesi gerekli midir?

Ekran kartım NVIDIA GeForce 8800 GTX 512
Bu modelin tam ismini (download linkini) bulamadım. Belki ben farklı seri no olanı yüklemişimdir. Linki bulabilir misiniz?

Son Düzenleme: jupiter65 ~ 25 Mayıs 2009 13:51
PcMaKeR
25-05-2009, 15:26   |  #6  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

nvidia nın sitesine gir downloada gir geforce 8 serisini indir. en güncel sürümü alırsın. hepsi tek bir dosyada geliyor.

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 25 Mayıs 2009 15:26