Mavi ekran hatası ve donma

gokcecaglar
25-07-2012, 23:44   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

merhabalar

son birkaç gündür masaüstü hp bilgisayarım mavi ekran verip otomatik başlatıyordu kendini. torrent ile sürekli bişeyler indirdiğim için pc kullanmasam bile açık olur. bugün pcyi açtığımda ekranda diklemesine uzun şeritler belirdi ve tam açılcakken tekrar mavi ekran cıkıp reset attı kendine ve her acıldıgında tekrar tekrar daha masaüstü gelmeden mavi ekran cıkıp kendini kapatıyodu. bende güvenli modda calıştırdım pcyi hiç bir sorun olmadı acıldı. normal şekilde açmayı tekrar denediğimde  masaüstü geldi ama 5 dk sonra ekran dondu. reset atmak zorunda kaldım ve artık pc tamamen acılmasına ragmen bir işlemde bulundugum anda ekran donuyor. bu bir dosya acmak olsa bile... nedeni ne olabilir? format atsam düzelir mi? ne yapmalıyım? işletim sistemi windows 7

teşekkürler...

İzmirlifare
25-07-2012, 23:53   |  #2  
İzmirlifare avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
1,391 mesaj

ram miktarınız ve özellikleri nedir ?

formatla geçebilir düşük ihtimal ama şu çizgiler kafamı karıştırtı bilgisayar çalısırken tüm fanlar dönüyor mu ? ekran kartından başlıyarak koklayın tüm sistemi yanık kokusu varmı ? powerdende kaynaklanabilir sorun. çizgilerin olması ekran kartında sorun olması demek ama ekran kartında sorun olsaydı aynı sorun güvenli moddada devam ederdi bende ne yazdıgımı anlamadım böyle karışık bişey en iyisi tüm sisteminizi baştan aşşa yazmanız

gokcecaglar
26-07-2012, 00:12   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Intel core2 Duo CPU E6550

2.33 GHz           1,00 GB RAM

Pcyi az önce yine güvenl modda actım bu sefer ekran kendinden geçmişti. renkler kontrastı ve hoşgeldiniz yazan acılıs ekranı sanki monitör kırılmışta piksellar bozulmuş gibiydi. pc iyice gitti. umarım dosyalarıma bişey olmaz. yanık kokusu yok. fanlar calışıyor.

excel_mustafa
26-07-2012, 00:21   |  #4  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 552
4,478 mesaj

kesin truva atı yemişsin.pc açılırken "En son çalışan en iyi yapılandırmalarım" ı seç.olmazsa artık format atmaktan başka bi çözüm yolu yoktur..

İzmirlifare
26-07-2012, 00:34   |  #5  
İzmirlifare avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
1,391 mesaj

windows 7 ve 1 gbram xp ye geçiş yapınız yada 2 gb ram