Mavi Ekran Hatası

ParanoiD
16-05-2009, 22:09   |  #1  
ParanoiD avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,900 mesaj

Merhabalar.Sorunum şu arkadaşlar yeni bir pc topladım önerilerinizle.Donanımsal bilgim olmadıgı için montajı bir bilgisayarcıya yaptırdım.Kasayı almaya gittigimde bütün driverlar yuklenmiş ve hiçbir sorun yoktu ortada.Hatta gözümün önünde bilgisayar açıldı ve bir sorun yoktu.Kasayı alıp eve geldim.Tek yapmam gereken kabloları takıp bilgisayarı açma tuşuna basmaktı bende öyle yaptım ve ilk açtıgımda windows xp yazısı gözükmeden pc reset attı.daha sonra xp yazısı gozuktu ve tekrar reset attı.bi kaç denemeden sonra masaüstüne geldi masaüstündede 1 ile 5 dakika arasında bir müddette reset attı.defalarca kez denedim ama masaüstüne geldikten sonra tekrar reset atıyor ve bir mavi ekran hatası çıkıyor.ekrandaki yazıyı göremiyordum ilk başta cünkü salisede hemen ekrandan kayboluyordu.İlk başlarda tek okuyabildigim kelime "Fiziksel" idi.daha sonra yine reset attıgında mavi ekran kaldı" eksik veya yanlış yüklenmiş donanımlarınızı tekrar yükleyin veya kaldırın" ve "bios güncellemelerinizi kontrol edin " gibi bios ile ilgili yazılar çıktı

Ne yapmam gerekli bilmiyorum sizlerin yardımlarınızı bekliyorum.Bu arada xp 32 bit kurdurmuştum internetten w7 64 bit indiricektim.Pc nin özellikleri ise :
Anakart:
Gigabyte EP45-DS3L 1600 FSB/DDR2 1200 S+GL+16X 775

İşlemci:

Intel CPU E8400 3.0 GHz 1333MHz 6MB Core2Duo

RAM:

OCZ Platinum XTC 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM CL5

Ekran Kartı:

Zotac GTX 275 896 MB 448Bit GDDR3 16X

Hdd:

WD 320 GB 7200 RPM 8MB SATA2 WD3200AAJS

600W PSU

Biraz uzun oldu ama ancak bu kadarda anlatabildim derdimi.Şimdiden teşekkur ederim.

benersince
16-05-2009, 22:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

ram yada hdd eni tanımıyor ama büyük ihtimal ramlerden kaynaklanıyor ramlerini çıkarıp teker teker dene eger tek ram ise çıkarıp yerine oturduguna emim ol hdd eni sata girişlrini kontrol et bütün bunları yaptıktan sonrada devam ederse biosu defult çek ama bunu bios pilini çıkarıp tekrar takarak dene egert yapamassan bir bilenden yardım al

Fatih_ARMAĞAN
16-05-2009, 22:19   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

evinizdeki elektrikten kaynaklı olması büyük ihtimaldir.
bilgisayarınızı evdeki farklı bir prizde kullanmayı deneyin. mümkünse kullandığınız 3lü priz i değiştirin.  hatta sadece kasa ve ekranın elekriği olsun .
evde klima çalışıyorsa bi süreliğine kapatın.

bu şekilde bi deneyin bakalım.

son ihtimal kasayı eve geitirken sasrtınız donanım larda veya baglantılarda bi sorun oluşmuş olabilir. ramleri çıkartıp yerine tekrar oturtabilirsiniz.

ParanoiD
16-05-2009, 22:30   |  #4  
ParanoiD avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Şöyle ki 5 li bir prizim vardı tuşla açıp kapayabildigim.eski bilgisayarımdada aynı şey oluyordu tuşu kapayıp açtgımda sigorta atıyordu genelde.yine aynı şey oldu kabloları takarken.Daha sonra3 farklı priz kullandım.çok elektrik çekicek bir aletde çalışmıyor.Ram leri çıkarıp diger 2 slota taktım bu sefer bilgisayar açıldıgında recovering bios diye bir yazı geldi bekledim sonra pc bir açılıp bir kapanmaya başladı bende çok bilgiye sahip olmadıgım için kurcalamak istemedim açıkcası.ramleri tekrar eski slotlarına taktım yine recovering bios dedi bir kere kapanıp açıldı pc ve tekrar aynı sorun devam etti.Pazartesi günü tekrar bir bilgisayarcı çagırmayı düşünüyorum.Ama eğer benim yapabilcegim birşey varsa gerek kalmadan bilgisayarcıya yapiyim dedim.Çok teşekkurler ilginize.

ParanoiD
16-05-2009, 22:40   |  #5  
ParanoiD avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Bu arada söylemeyi unuttum.Masaüstüne ulaştıgımda bilgisayarım sag tık özelliklerden bilgisayar özelliklerine bakmıştım.4gb göstermesi gereken ram 3.25 olarak gosteriyordu.Daha sonra ramleri aynı slotlara çıkarıp taktıgımda bilgisayar başlarken siyah ekran 4 gb olarak gozuktu ram.bilgisayarım özelliklerimden bakmadım daha sonra.Bi ilgisi varmı bilmiyorum.

benersince
16-05-2009, 23:06   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,283 mesaj

o normal 32  kullanıyorsundur 32 bit te win 4 görmez 4 görmesi için 64 bit olması lazım

ParanoiD
16-05-2009, 23:08   |  #7  
ParanoiD avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Anladım.Birde bilgisayara sadece AGP antivirüs yüklendi bilgisayarcıda son olarak.onunda yapma olasılıgı varmı bu hatayı bilmiyorum.Hata ismi

0X0000000A IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Fatih_ARMAĞAN
16-05-2009, 23:08   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

arkadaşım sen bi komşuya gidip bilgisayarı çalıştırmayı denermisin. tüm sorunun elektriksel olma ihtimali çok yüksek hocam.

mutlaka bi komşuya yada yakın çevrede bi yerde bi dene evdeki elektrik tesiatınızla ilgili sorun olabilir. bu konu ile ilgi çok acı tecrübelerim var.

PSU nuzada zarar vermiş olmanız olasıdır.

donanımlara yeterli veya düzensiz güç gitmesi direk MAvi ekranla ilişkisi yüksektir.

ParanoiD
16-05-2009, 23:10   |  #9  
ParanoiD avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Şimdi geç oldu ancak yarın sabah salondaki az kullanılan prize takıcam olmadı bina dışında başka bi yerde deniycem sagolun.

ParanoiD
17-05-2009, 00:03   |  #10  
ParanoiD avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Mavi Ekran Hatası tam olarak şu
"Yeterli disk alanınızın oldugundan emin olun.Dur listesinde sürücü tanımlanırsa sürücüyü devre dışı bırakın veya bir sürücü güncelleştirmeleri için üreticiye başvurun.Görüntü bagdaştırıcısını degiştirmeyi deneyin.

Donanım satıcınızdan bios güncelleştirmesi olup olmadıgını ogrenin.Önbellekleme ve gölgeleme gibi bios bellek seçeneklerini devre dışı bırakmayı deneyin.Bileşenleri kaldırmak için güvenli mod kullanmanız gerekirse  f8 tuşuna basın..." diye gidiyor.

Elektrik olayını yarın deniycem elbette ama varsayımlar üzerinden konuşmak gerekirse eğer sorun elektrik diyilse ram lerden bir sorun olabilir mi onu merak ediyorum.Ram leri aynı renkteki slotlara mı takmam gerekir yoksa farklı renk ama yan yana olan slotlara mı takmam gerekir?birde internette gigabyte ile ocz nin uyuşmadıgı yazıyor bir kaç forumda bu durum ne kadar gerçek ve hata bu yüzden oluyor olabilir mi merak ediyorum

Fatih_ARMAĞAN
17-05-2009, 00:10   |  #11  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

ram uyuşmazlığı tabiki olabilir.

bi linktedi pdf dosyasıı indirin anakartınızın tam olarak desteklediği ram modellerini görebilirsiniz.

bende baktım sizin ram iniz support listesinde gözükmüyor. ama bu direk  sorun oluşturacak anlamına gelmiyor.

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 17 Mayıs 2009 00:12
ParanoiD
17-05-2009, 10:38   |  #12  
ParanoiD avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Bende biraz araştırdım ram uyumunu.aynı anakart ve ramlere sahip olanlarda benim ki gibi reset sorunu yok.Sadece mhz düşük gösteriyor vb. sorunları yazmışlar.Birde şu var ilgisi var mıdır bilmiyorum ama ben yeni kasanın kablolarını bilgisayarcıda unutmuşum.eve geldigimde eski kasamın (420W psu su olan) kablosunu psu ya bagladım.bi ilgisi var mı bilmiyorum ama ram lerin tek tek denedim bütün slotlarını  sadece 2gb olarak denedim biosa default yaptım ama sonuç değişmedi.

Fatih_ARMAĞAN
17-05-2009, 11:05   |  #13  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
ParanoiD
Bende biraz araştırdım ram uyumunu.aynı anakart ve ramlere sahip olanlarda benim ki gibi reset sorunu yok.Sadece mhz düşük gösteriyor vb. sorunları yazmışlar.Birde şu var ilgisi var mıdır bilmiyorum ama ben yeni kasanın kablolarını bilgisayarcıda unutmuşum.eve geldigimde eski kasamın (420W psu su olan) kablosunu psu ya bagladım.bi ilgisi var mı bilmiyorum ama ram lerin tek tek denedim bütün slotlarını  sadece 2gb olarak denedim biosa default yaptım ama sonuç değişmedi.
ekran kartının arka kısmındaki elektrik kabloları düzgünce bağlanmışmı bi kontrol edermisiniz ?

ParanoiD
17-05-2009, 12:29   |  #14  
ParanoiD avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Kontrol ettim ondada bir sorun yok.

Fatih_ARMAĞAN
17-05-2009, 12:54   |  #15  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
ParanoiD
Kontrol ettim ondada bir sorun yok.
ekran kartında 2 elektrik çıkışımı var yoksa 1  mi ?

ben tam hatırlayamadım 2 tane olması gerek. sizinkinde yada tekli 8 pin

2 tane varsa her ikiside bağlı dimi ?

ParanoiD
17-05-2009, 12:58   |  #16  
ParanoiD avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Evet 2 tane var 2 side baglı.Sorun hdd den olabilir mi diye düşünüyorum ama pc açıldıgında reset atmadıgı zaman c ye kadar girebiliyordum reset atana kadar.

Fatih_ARMAĞAN
17-05-2009, 13:16   |  #17  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
ParanoiD
Evet 2 tane var 2 side baglı.Sorun hdd den olabilir mi diye düşünüyorum ama pc açıldıgında reset atmadıgı zaman c ye kadar girebiliyordum reset atana kadar.
bu böyle olmicak üstad.

sizden ricam önce sizi kendi eviniz haricinde bir mekanda bilgisayarınızı bi çalıştırmayı deneyin. elektriksel kısımdan bi emin olalım.

secman
17-05-2009, 15:31   |  #18  
Yıllanmış Üye
247 mesaj

sorun psu da ilk başka bir yerde normal çalışmışsa eğer kasa değiştirdikten sonra kasadaki psu arızalı olmalı

ParanoiD
17-05-2009, 15:39   |  #19  
ParanoiD avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

kasayı değiştirmedim ki başka yerdede aynı psu ile çalıştı..

Kolik
17-05-2009, 17:12   |  #20  
Yeni Üye
21 mesaj

üstad sen en iyisi git birtane güç kaynagı al bilgisayarını ona bağla elektrik sıkıntın eğer varsa 10-15 sene çözülür hemde elektrik kesintilerinden en ufak zarar bile görmezsin Kamçı

Fatih_ARMAĞAN
17-05-2009, 18:55   |  #21  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

umarım söylediğimi yapmışsınızdır.

MUtlaka elektriğinin temiz olduğunu düşünüdüğünüz bi ortamda Bilgisayarınızı bi test eedin.

ondan sonrada evinize bi elektrikci getirdin değerleri ölçtürün. mümkünse toprak hattı yoksa toprak hattı döşetin.

ParanoiD
20-05-2009, 17:38   |  #22  
ParanoiD avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Bina dışında denendi pc.Aynı sorun ordada çıktı.Farklı ram ler taktım yine değişmedi.SOrun ram den yada elektrikten diyil yani.Bir türlü anlayamadım :(

Fatih_ARMAĞAN
20-05-2009, 20:32   |  #23  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
ParanoiD
Bina dışında denendi pc.Aynı sorun ordada çıktı.Farklı ram ler taktım yine değişmedi.SOrun ram den yada elektrikten diyil yani.Bir türlü anlayamadım :(
sigortalar attı vs demiştiniz. PSU da bir sorun oluşturmuşta olabilirsiniz.

pm atın bana bişey söylicem.

size pm atılmıyor.

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 20 Mayıs 2009 20:33