merhaba benim yeni aldığım masa üstü bilgisayarda sorunlarla karşılaştım..
işlemci amd puhenom 4cekirdek
xp sistem
3gb ram
126bit 512 ekran kartı
masa üstü pc bir hafta kullandıkdan sonra,call off duty ve neetfor speed oyunlarında actıgımda mavi ekran cıkıyor,sonra pc yeniden acmak zorunda kalıyordum.Bir muddet böle devam etmeme rağmen gecenler yeniden pc actığımdada bu mavi ekran cıkmaya başladı...Bunun üzerine ben yeniden forwat atmak istedim ama tam format atarken bir anda formatı yarım bırakarak kendiliginden kapanıyor sizce bu pc de hard disc demi bir hata mı var yoksa ekran kartındamı?
Mavi ekran hatası
PSU dan kaynaklanıyor olabilir.PSU kaçW?
inceleyin.
https://www.chip.com.tr/forum/Mavi-Ekran-Reset-Donma_t103367.html
psu kaç ?
edit: yukardan okudum. pardın adem abi.
merhaba kasanın arkasına bakmadım ama ram'de sorun varmı diye baktıgımda sorun olmadıgını gördüm..bakalım garantiden ne cvb gelcek
donanım sorununuz olduğu kesin..
Bunu anlamak zor , ram , ekran kartı ,işlemci hepsi sorunlu olabilir..Garantiye götürmekle iyi yapmışsınız..
Büyük bir ihtimal ram de sorun var..
Foruma katılan sorunu olan bilgi almak isteyen arkadaşlara.Bu gibi ramda ekran kartında ve ana kartda sorunu olmadan oyunda veya internete girdiginizde mavi ekran ile windos güvenligi yüzünden kapatıldı ibaresi alıyosanız ve neden kaynaklandıgını bilmiyorsanız hatanın Evin elektrik sisteminden ve TOPRAKLAMADAN kaynaklı olduğunu öğrendim.Çünkü pc oluşan elektrigin topraklama olmadığından dolayı pc kaıslmasına ve resetlemesine sebeb olabilcegine vede ana kart'da kadar yakma durumuna kadar gidilebilcegine durumu oluşabilir...