Arkadaşlar bilgisayarda oyun oynarken video izlerken birden ekran mavi oluyo sonra phiysical memory disk yazıyodu galiba yanında % işareti var %100 olunca bilgisayar res atıyor. Bunun nedeni nedir? Nasıl çözülür lütfen yardım edinşimdiden teşekkürler.
Mavi ekran hatası
bilgisayar/özellikler/gelişmiş sistem ayarları/gelişmiş sekmesi altında/başlangıç ve kurtarma ayarları/otomatik olarak yeniden başlat tikini kaldır
şimdi bilgisayar mavi ekran gelince ekranda senin komutunu bekleyecek.Bir cep telefonu veya fotoğraf makinesi ile bu ekranın bir resmini al buraya koy bakalım.Yanlız okunabilir olmalı resim çekerken flaş kullanmayın
İlk önce merhaba bende mavi ekran hatasi aliyorum ve çözümü basit.
Mavi ekranin olma nedeni:
Isınmadır
Isınmanın çozümü ek fan yada fani yağlamaktir.Tozunu almaktada yarar var.
Ugraşamam diyorsan en iyisi (Benim yaptigim gibi) bi tane vantilator alip bilgisayarin kapagini açip içine üflemesini sağlamaktir Kışı nasıl geçircem üşürüm ben dersen en iyi yanit Üstünü örtme bilgisayarin ve vantilatorun üstünü örtki soğuk gelmesin Onuda Pike gibi bişeyle yapabilirsin.. (:
Ve şuanda reset atmiyor 1 2 haftadir falan hiç mavi ekran reset gibi sorunlar yok
İlk önce merhaba bende mavi ekran hatasi aliyorum ve çözümü basit.
Mavi ekranin olma nedeni:
IsınmadırIsınmanın çozümü ek fan yada fani yağlamaktir.Tozunu almaktada yarar var.
Ugraşamam diyorsan en iyisi (Benim yaptigim gibi) bi tane vantilator alip bilgisayarin kapagini açip içine üflemesini sağlamaktir Kışı nasıl geçircem üşürüm ben dersen en iyi yanit Üstünü örtme bilgisayarin ve vantilatorun üstünü örtki soğuk gelmesin Onuda Pike gibi bişeyle yapabilirsin.. (:
Ve şuanda reset atmiyor 1 2 haftadir falan hiç mavi ekran reset gibi sorunlar
Bunu yazmak için üye oldun değil mi?
Bilgisayara nane limon da kaynatayım mı?Senin sorunun bu şekilde hallolmuş olabilir ama her mavi ekranın sebebi farklıdır.
Keşke senin dediğin gibi sebebi tek olsa o zaman STOP:0x0000008E gibi hata kodlarına ihityaç duyulmazdı.Bazen bu chip online'da ne işim var diye kendime soruyorum.(Bu aralar daha çok)
Yaş ortalaması düştükçe böyle oluyor işte
Tasarımı kötü olmasa galiba bilgi ve bilginin doğruluğu açısından en iyi site çözümpark
Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 07 Ekim 2010 15:20
Aslında bende sadece bir kod vermedi (: Belki 4 5 çeşit kod çıktı format falan hiç birşey işe yaramadi ve isinmadan oldugunu tahmin ettim ve doğru çıktı Şuanda hiç bir kasma takilma reset mavi ekran yok
Ve siteye bunun için üye olmadim.Konulari gezerken gözüme takildi