Merhaba arkadaşlar bu forumda yeniyim
Size bir sorum olacak yardım ederseniz çok sevinirim
Yeni aldığım(2 ay önce) dizüstü bilgisayarımda bilgisayarı açarken bazen vista açılma ikonu çıkmadan 5 sn kadar bekledikten sonra bir mavi ekran çıkıyor.Bu mavi ekranda ne yazdığını okuyamıyorum çünkü çok kısa bir sürede (1/4 sn kadar) bilgisayarım kapanıp açılıyor ve sorun düzeliyor.
Bilgisayar Modeli: Jetview DJ P154SP
CPU: 2.5GHZ Core2Duo, 6MB önbellek(T9300)
Ekran Kartı: Nvidia GeForce 8600M GT
RAM: 3GB
İşletim Sistemi: Windows Vista Home Premium SP1 (32 bit)
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. Bir yanlışlık yapmışsam affedin CHIP ailesine yeni katıldım :)
Mavi Ekran Sorunu
Öncelikle foruma hoşgeldin :)
Windows tam açılacakken ortaya çıkan mavi ekranlar genelde sürücü yada uyumsuz programlar nedeni ile olur. İlk deneme olarak sistemi güvenli modda açıp son yüklediğiniz programları kaldırın. Mavi ekrandan hemen önce yüklediğiniz bir sürücü varsa aygıt yöneticisinden ilgili donanımın üstüne gelip Sürücüye Geri Dön'e tıkaltıp, sistemi normal modda açın...
Hoşbulduk:)
Dediğiniz doğru olabilir çünkü bi kere olduğunda ekrana bakıyordum ve update ile ilgili birşeyler yazdığına eminim.Fakat bu sorunun ne zaman başladığını hatırlamadığım için hangi sürücüyü kaldıracağımı da bilmiyorum.En iyisi ben bu notebook a yakın zamanda bir format atsam iyi olacak :)
Yardım ettiğiniz için teşekkürler...
Hoşbulduk:)
Dediğiniz doğru olabilir çünkü bi kere olduğunda ekrana bakıyordum ve update ile ilgili birşeyler yazdığına eminim.Fakat bu sorunun ne zaman başladığını hatırlamadığım için hangi sürücüyü kaldıracağımı da bilmiyorum.En iyisi ben bu notebook a yakın zamanda bir format atsam iyi olacak :)
Yardım ettiğiniz için teşekkürler...
Rica ederim :)
Şimdi birşey dikkatimi çekti.Benim demek istediğim vista açılma ikonu, vista önyükleme yaparken olan kolonların dolması.Aynı şeyden bahsettiğimizden eminmisiniz? Eğer öyleyse notebook a yakın zamanda format atabilirim...
Ama bu dediğim olay az ihtimalle olduğundan dolayı bunu yapmam işe yaramaz. Çünkü bilgisayarı normal açarken bazen bu oluyor,bazen ise olmuyor.
İnş. ondandır,ondan ise sorun değil bilgisayara format atabilirim orjinal vista DVD ve DRIVERS cd sini üretici firma verdi.