@metesen, bu özellikle eski seri MSI ve Toshiba'larda görülebilen ve aslında tamamen üretim hatası olduğunu düşündüğüm bir sorun. Kafasına göre açılıyor; bir kere açıldığında çok bir problem yokmuş gibi duruyor ama kapatılınca bir daha açmak için defalarca kez çabalamak gerekiyor (buna benzer bir durum yaşadığınızı tahmin ediyorum).
Çözüm pek yok gibi aslında. Zira sanıyorum anakartları, o zamanın doğal olarak çok ısınan işlemcilerine tahammül edebilecek şekilde yapılmamış. Bir süre sonra işlemci yongası ile ekranı birleştiren kablo alanında, hem statik elektrik birikimi; hem de ısınma/soğuma ikilimine bağlı olarak metal tabaka baskısının yerinden çıkması nedeni problem her açıp kapatmada daha da ilerliyor. Bulabilirseniz tam modelini, yurtdışı sitelerinde bu marka dizüstlerine uyan ve yeni yapım olduklarından bu tuhaf hataları çıkartmayan anakartlar da satılıyor 80 ile 100 dolara arasına. Tabi genişçe incelemek, modelden tam emin olmak, epey sabır ve 6 senelik bir bilgisayara sonu belirsiz yatırımları yapıp yapmamanın enine boyuna hesabını yapmak gerekiyor...