Mavi Ekran+Reset

AntareSUrieL
12-02-2008, 22:36   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Merhabalar.

Bir kaç gün önce bilgisayarımda,bir iso açma programı yükledikten sonra sorunlarla karşılaştım.Önce sistem yanıt vermedi ve resetledim. Tekrar açıldığında bir explorer sayfası açmaya çalıştım yine yanıt vermedi. Tekrar resetlediğimde 2-3 saniye gözüken bir mavi ekran gösterip kendi kendini resetlemeye başladı.

Harddiskimi söküp başka bir makineye taktığımda makine sürücüme harf veriyor. Ancak "biçimlendirilmemiş disk" diyerek açmıyor.

*Sorun neden kaynaklanmış olabilir?
*Nasıl çözülür?
*Tek çözüm format ise,içindeki verileri kurtarmamın en ucuz ve garantili yolu nedir?

Sistem Özellikleri:

INTEL E2140 1,6 GHz İşlemci
1 GB RAM Twinmos 4200 ddr2
160 GB SATA HDD
MSI Anakart
O/B Ses
Max. 512 MB MSI GeForce 6300 Ekran Kartı
Windows XP SP2. (XP üzerine yamalı)

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 12 Şubat 2008 23:04
Banned
13-02-2008, 01:02   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

cevabım belki sizi tamin etmez ama en azından hiç yoktan iyidir.Hdd yi aynı yaptığınız gibi başka pc ye takın (işletim sistemi xp olsun) güzelce bçinlendirin (hızlı biçimlendir seçeneği ile) sisteme easyrecovery programını indirip kurun programın format recovery seçeneğinden tüm bilgilerinizi kurtarabilirsiniz programla ilgili daha yarıntılı bilgi için araştırma yapmanızı öneririm. Sonuç disk üzerine yeni bilgiler kaydedilmediği sürece program bilgileri %99 oranla sorunsuz sapasağlam kurtarmaktadır.

Diğer bir seçenek partition recovery programları ile ilgili arştırma yapmanızı öneririm.

diğer bir seçenek sisteminize vista dvd ile bakın vista diski ve bilgileri görürse temiz kurulum yapmazsanız c bilgilerinizi vindows.old klasörü olarak muhafaza edecektir.

AntareSUrieL
13-02-2008, 13:24   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

1. öneri açıkçası şu anda kullanmayı düşündüğüm yol. Ama 2. öneri çok dikkatimi çekti. Bunun üzerinde biraz yoğunlaşsak. Daha önce yapan oldu mu bilmiyorum. Benimki gibi biçimini kaybetmiş bir diske vista'yı kurdurktan sonra o dosyalarıma düzgün şekilde ulaşma ihtimalim nedir?

Açıkçası vistayı kurma noktasına gelmiştim,ancak klasör değiştirmeyi teklif ettiği anda vaz geçtim.

evmut
14-02-2008, 11:22   |  #4  
Taze Üye
3 mesaj

mavi ekran hataları genelde sistem dosyalarının birinin yada birkacının silimesinden dolayı olur sistem acılıç exe yada benzeri uzantılı dosyaları bulamadıgı için resetler
benim önerim kurulum cd le kurtarma yapmanızdır bu sayede hem bilgileriniz silinmez hemde kolay yönden hatayı gidermiş olursunuz..

Son Düzenleme: evmut ~ 14 Şubat 2008 11:25
Banned
14-02-2008, 11:40   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

evet vista diskinizi gördüyse tamamını c diskinde windows old klasörü olarak muhafaza etmektedir. Bence görüyor ve bu kalsöre taşınacağı uyarısı veriyorsa hiç endişe etmeden devam edip vistayı kurun.