selam.. arkadaşlar benim c ve d sürücüsünde ki tüm dosya isimleri yavaş yavaş mavi renkli olmaya başlıyor.. virüs mü var acaba? defalarca taradım kaspersky ile ama virüs gözükmedi..
dosya adları mavi olmaya başlayınca bilgisayar teklemeye de başladı..(bilgisayar yeni sayılır.. özellikleri iyi.. ayrıca xp kullanıyorum)
neden böyle oluyor acaba? yardımcı olursanız sevinirim
(ccleaner ve winsysclean programlarını da sık kullanıyorum,bunların etkisi olmuş mudur? )
Mavi renkli dosya adları
Hayır virüs değil eğer doğru anlamışsam disk alanından kazanmak için sürücüler sıkıştırılıyor çözüm için örneğin C'nin üzerine gelin.Sağ tıklayıp özellikler deyin ve "disk alanından kazanmak için bu sürücüyü sıkıştır" seçeneğinin işaretini kaldırın.
"disk alanından kazanmak için bu sürücüyü sıkıştır"
bu seçenek zaten işaretli değilmiş
"hızlı arama için dizin oluşturma hizmeti bu diski dizinlesin " bu seçenek işaretli sadece..
Disk e yada diske girip içeriğe "disk alanından kazanmak içeriği sıkştır" seçeneğini önce aktif yapın ki biraz zaman alacaktır, sonra tekrar pasif yapın. Yada direk mavirenk dosya adlarına sahip dosyaların üzerinde bu işlemi yapın. Sorun sadece belirli bir dizinin olduğu dosyalardaysa en üst dizininde bu işlemi yapın alt dizindeki tüm dosyalar düzelecktir.
sorun çözüldü.. ilginiz için teşekkür ederim