Arkadaşlar maximum Ram kapasitesini geçersek ne olur ? benim pc maximum 4 gb ram destekliyor gösteriyo üretici sitesinde ama 2 tane 4 GB değerinde ram taktım pc özelliklerinde 8 gb gözüktü ve 8 gb çalışıyor :D nasıl iş ise artık proğramlardanda baktım çalışıyor
Max Rami Geçersek Ne Olur?
Üretici sitesinde ram 4 gb , Maximum eklenebilir ram 4 gb(var olan ram kasıt edilmiyor sonradan ekleye bileceğiniz maximum miktarı kasıt ediyor site).Sizin pc nize 16 gb Ram taksak 8 gb görecektir sistem yazılımsal bir durum değil donanım ve devreler ile ilgili o yüzden istisnası olması gibi bir durum yok.Kolay Gelsin.
Üretici sitesinde ram 4 gb , Maximum eklenebilir ram 4 gb(var olan ram kasıt edilmiyor sonradan ekleye bileceğiniz maximum miktarı kasıt ediyor site).Sizin pc nize 16 gb Ram taksak 8 gb görecektir sistem yazılımsal bir durum değil donanım ve devreler ile ilgili o yüzden istisnası olması gibi bir durum yok.Kolay Gelsin.ne alakası var
anakart üreticisi ramle birlikte satmıyo ki
üzerinde şu kadar ram var şu kadar takabilirsin desin
muhtemelen kart üretildiğinde o bilgiler oraya yazılıyor
bios ile özellikleri değişmesine rağmen o özellikler değişmiyor
https://www.chip.com.tr/forum/max ... 93.html#post1418935 arkadaş aynı konuyu daha önce açtı o zaman da açıkladım ama anlaşılmamış.Bu linkte pc markası modeli var hadi tak 8 gb üstünü çalıştır bende şaşırcam söz.:)