Merhaba arkadaşlar.Maksimum 1500 tl ye bir sistem kurucam ama pcye alanındaki yenilikleri uzun zamandır takip edemiyorum, bu yüzden tercih konusunda yardımınıza ihtiyacim var..
Öncelikle işlemci kafamdaki bir problem.. İntelmi amd mi almalıyım bilmiyorum, sistem oyun üzerine olucak bu yüzden amd nin yeterli olacağını düşünüyorum ama bilen birilerinin düşüncesini almak istiyorum bu konuda.
İkinci olarak ekran kartı ve monitör..Seçenekler var ama aynı parayı vererek en iyi performansı sağlamayı amaçlıyorum çünkü pcyi aldıktan sonra 4-5 yıl daha bir ekleme yapmayı düşünmüyorum.Bu konudada yardıma ihtiyacim var :)
Son olarakta ram.. 4 veya 6gb ram takıcam pcye ama 8e yükseltsem bana ne gibi bir yararı olur, performans açısından çok etkilermi? Kafamdaki pcyi yazıyorum yorumlarınızı bu pc üzerinden yapabilirseniz sevinirim.
İşlemci:Phenom II X4 955 =268tl
Anakart: Gigabyte GA-880GM-D2H =179tl
Ekran Kartı:HIS ATI HD 6850 =335 TL
Kasa:Aerocool VS-9 550W (Emin değilim, daha ucuza bir öneriniz varsa bekliyorum)= 174 tl
Bellek:Kingston HyperX 6gb DDR3 100Mhz (3x2gb) =170 tl
Sabit Disk:Samsung 1TB (HD103SJ) =118 TL
Optik Sürücü:LG GH22NP21 =60 TL
Monitör: INCA IL-1021 Full HD 2 ms DVI (Sitedeki sistem önerilerinin içinden bunu seçtim ama farklı bir öneri olursa değerlendirebilirim) =290 TL
TOPLAM :1594 TL
Evet arkadaşlar kafamda aşağı yukarı böyle bir pc var.Sizlerden bu fiyata bir sistem önerisi değilde kurduğum sistemde değişiklik yaparak yardım etmenizi rica ediyorum sebepleriyle beraber..Şimdiden yardım eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.